Jenny och Elvin... och Magnus så klart!! :-)

Jenny är en av de som jag kallar för mina "medsystrar". Jenny följde först mig och Konrads första titt utanför min mage och ett par månader efter det var det min tur att följa deras. Båda fick vi vars en liten gosse. Vår "lille Skrutt" och Jennys "Lilla Stjärna". Så underbart... KRAM KRAM KRAM

http://www.aftonbladet.se/wendela/article6831462.ab

Poliovaccinet var ngt helt annat... NOLL KOLL!!!

Idag var jag iväg och vaccinerade Konrad för Polio. Vi kom i god tid till sjukhuset. Det stod det ju på Kallelselappen så det var bara att lyda. Jag anmälde oss i Centralkassan. Det stod det ju på Kallelselappen så det var bara att lyda. I Centralkassan fick jag en ny lapp och fick veta att jag skulle lägga den i "korgen på avdelningen så att de vet att ni har kommit". Jag lydde så klart även här.  Jag och Konrad tog hissen upp och stegade in på Barnmottagningen.

Ojojoj, 3 olika korgar fanns det ju... Skulle jag till läkare, sjuksköterska eller BCG- vaccination? Vi skulle ju ta Polio!! "Ursäkta, vi ska vaccineras men jag är osäker på vilken korg". Jag fick hjälp bums av en gullig sköterska som tog min lapp direkt. Jag och Konrad hant knappt sätta oss ner förrän vi blev inkallade (eftersom att vi kom så pass i god tid, fick vi komma före en annan mamma som inte riktigt hade hunnit med avklädning av jackor och allt sånt till sina båda barn). Väl inne fick Konrad sprutan. Han darrade på underläppen och grät ett par skvättar, men han var en tapper ung man kan jag meddela. Efteråt fick jag en förtryckt lapp om instruktioner om biverkningar eller ja, så som vaccinet kommer att te sig. "Om 4 veckor... osv osv osv".

Konrad blev genast på gott humör igen. Vi klädde på oss och tog hissen ner. När jag väl kommit ner kom jag på att jag glömt fråga hur det blir med simningen på torsdag. Äsch tänkte jag. Jag går inom BVC på hemvägen och frågar Carina (Konrads barnsjuksköterska). Sagt och gjort så pinnade jag inom BVC på hemvägen. Carina satt mitt i sångstunden på Babycaféet, så jag störde henne lite mitt i det.

JAG: - Jodu Carina (jag viskade). Konrad har precis vaccinerats mot Polio, och jag undrar...
- Polio?? Carina såg frågande ut.
JAG: - Polio, Polo, Poli. Jag testade olika ändelser (jag trodde att jag hade sagt fel).
Carina skrattade och jag fattade NOLL!
- Jenny, Konrad har vaccinerats mot TBC, alltså BCG- vaccinationen.
JAG: - Öh, ja det där sista kände jag igen. Shit, och jag som har sagt till flera att det var Polio.
- Nej, Polio ingår i vaccinationsprogrammet.
Carina skrattade fortfarande när jag lämnade BVC´t.

Det är bara att inse att jag inte har koll på sådant. Vad skönt att andra har det åt mig... :-)
Ringde fel riktnummer!

Den 30 november var jag på sista besöket för min felläkning och fick veta att jag skulle kallas till Lund. Nu, lite mer än 3 mån senare fick jag nog av att bara sitta och vänta och ringde upp gyn här i Landskrona. Jag blev kopplad till Lund där jag beskrev mitt ärende och fick ett nytt nummer. Jag ringde upp det nummert och beskrev mitt ärende och fick ännu ett nytt nummer. Det nya nummert ringde jag upp... UPPTAGET... ringde igen... UPPTAGET... hysteriskt tryckte jag på återuppringningen typ 15 ggr till jag fick svar:

-Bla?! bla bla?! bla (kanske Uffe- jag hörde inte riktigt)
Jag -Öh, har jag kommit till specialgynekologiska mottagningen?
-Nej du är på Bildeve i Helsingborg. Det enda jag kan hjälpa dig med är bildelar.
(BÅDA) SKRATT!!!!
Jag -Haha, det är bara att inse att jag har ringt fel!
-Ja det kan vi vara överens om.
Jag -Men vet du, jag tror att jag försöker med samma nummer men ändrar riktnummert... för jag skulle till Lund. :-)

Iaf, Uffe eller vad han nu hette fick antagligen ett gott skratt samt ett underlag för fika-samtal!! Hahahahah

Jo, jag hade ju slagit 042 istället för 046 som riktnummer.AJ!!!!!!!!!!!!!

Jag ammar som sagt fortfarande Konrad och kommer att fortsätta med detta så länge det känns OK. Dock har vi stött på ett bekymmer.

Konrad har ju nu 5 st tänder och det inte alls så att han biter mig eller så. Nej, nej inte alls. Dock så är det på följande sätt att han troligen ligger och filar eller gnager när han suger och detta har reulterat i att jag fått "skav" på ena bröstet.

JAMEN HALLÅ!?!?!? Hur ont gör inte det då?? Jag försöker med allt. Jag har smörjt med PureLan, jag har försökt med silikongrej som man ska sätta på bröstet... men nej... vad 17 ska jag göra? Just nu pumpar jag för glatta livet. Bröstet måste ju få läka.

Hmm... detta hade jag inte räknat med kan jag berätta.


RSS 2.0