7 år sedan

Fattar ni?


Pizzabullar

Jag har hittat en ny grej. Jag bakar.

Pizzabullarna sedan i påskas åt Janne upp i tisdags. Dags att baka nya.

Lite pizzabulle-historik. Inte kronologiskt utan man får lägga ihop texterna sen och försöka få ihop det själv liksom.

Jag älskar ost. Sedan min GBP har det blivit "värre". Min ost-längt alltså. Det ska gärna vara prästost eller cheddar eller något annat smakrikt.

När man är på föreläsningar på Fogdaröd (min huvudman) blir man oftast bjuden på Pizzabullar som en verksamhet bakar. Eftersom att jag varit i Fogdaröds händer sedan 2007 har det blivit en och annan pizzabulle kan meddelas. En snabb analys är också att pizzabullarna med åren har blivit bättre och bättre. Smakat godare och godare.

Nu senast på arbetsmiljöutbildningen i början av april var pizzabullarna sjukt goda!! Vilken tur att jag känner nuvarande pizzabulle-generalen på Fogdaröd, Jonas! Jonas styrde snabbt och enkelt upp receptet och gav mig sina tips och trix för bästa resultat. Vad är trix Nr 1? Jo, OST!! OST!! Man måste ha ost i degen.

Sagt och gjort. Lagom till mitt kalas för två veckor sedan gjorde jag en rejäl sats av dessa godheter. Familjen Hansson med alla respektive samt moster med familj och kusiner med respektive gillade mina pizzabullar. Jag tvingade också mina stackars grannar (försökskaniner) att testa. I tisdags smaskade Janne upp sista påsen och i onsdags ställde jag mig vid bakbordet och gjorde nya. Bara för att trixa till det hela och hitta en egen Pizzabulle-á la Jenny, använde jag alla möjliga ingredienser.

Jag använde Brieost, brieost med chillismak. Jag använde blåmögelost och svartmögelost. Jag använde cheddarost och mozarella. Som fyllning använde jag bacon och kalkonbacon. Jag använde vanlig pizzaskinka och jag använde salamikorv.

Jag har "bara" smaskat i mig en chillibrie med blandad fyllning och kan meddela att den kändes i munnen. Cool sting!


2017-04-07

En dag vi aldrig kommer att glömma. En dag vi alltid kommer att komma ihåg. En eller två galningar valde då att döda helt oskyldiga personer genom att köra på dessa. Mitt inne på Drottninggatan i Stockholm. 


Terrorism kallas det. Personen som är anhållen säger sig ha kopplingar till IS.

Den anhållne mannen kommer alltid att bli ihågkommen som en galning. Mad man. Själv ska jag försöka att inte lägga hans namn på minnet. Vill inte minnas honom.

Jag vill minnas all kärlek som svenska folket visar varandra i denna stund. 

4 döda, varav ett barn. Dessa kommer aldrig tillbaka. Alla mina tankar går till de anhöriga för detta fullständigt onödiga dåd. ❤

Igår 2017-04-10 kl 12.00 var det tyst minut över hela Sverige. Respekten för vår flagga gjorde att jag ville att allt skulle gå 'rätt' till väga. 


Som tur är har jag en kompis som är Kapten inom försvaret som ringde vakten för att sedan ge mig tipset om regeringen.se

På den sidan stod det utförligt hur man skulle göra och att det var av vikt att flaggan hissades upp till toppen kl 12.01. Respekt! Vila i frid!

Det jag anser är styrkan i Sverige just nu är vår enighet om att kärleken ska vinna. En fantastisk styrka! Det är just av sådana aspekter som jag är så stolt över att vara svensk.


All respekt till de omkomna och dess anhöriga. ❤


10-1= 9 naglar

Jag 'skulle bara' innan jag skulle iväg till världens bästa Jana och fixa mina naglar.


'Skulle bara' innebar att snabbt lägga in frysvaror i frysen och då på något märkligt sätt, satte jag hela vänster tumnagel rakt in i något och vips var den mitt av. Hela lacken och nageln... 

Tur att jag skulle till Jana 2 timmar senare.

Mög, f*n, hel*ete. Så onödigt. Nu går jag runt med ett plåster på min tummetott.

Men seriöst. Det är mer en känsla av obehag än av smärta. Det är nu man inser hur ofta man använder sina fingrar. 


Nåväl, sagt och gjort. Ner om Jana som plåstrade om mig och gav mig lite hopp om att 'det läker nog på någon dag'. 😃👍🏽😂❤

Denna bild bjuder jag på. 😂😂😂

När jag ändå var hos Jana var jag ju bara tvungen att kolla in de nya kläderna som kom in i veckan.


Så snygga shorts. Det blev ett par. 😃

Och ett par svarta. Och en klänning och en... men säg inget till Janne. 😂😂😂


Jenny vakt är i tjänst

Jenny vakt är i tjänst. Bara så att ni vet. 😃


RSS 2.0