Renovering av skitful furutrappa

Jag och Janne var fullständigt allergiska mot vår furutrappa som vi hade i vår bostad. Vi lät slipa ner den och få den målad och betsad. Vi är supernöjda idag. :-)


Innan vi började med skitarbetet, kollade vi mängder av olika bloggar där privatpersoner fixat och donat med sina hem. Dels för att hitta lite idéer men också kolla vilka sorters färger, vilka penslar osv som är bäst att använda. Sen kom tanken att även vi kanske kan hjälpa någon i tankarna kring renovering och svartbetsning av trappor. Jag har allt vårt material dokumenterat, så kontakta mig ifall någon behöver hjälp och ytterligare tips. :-)Inplastat och skitigt till tusen. Men våra arbetare var mycket försiktiga och rengjorde varje dag så gott det gick.Slipning, slipning och slipning. Trappan hade 25 år på nacken och hade ett antal mer eller mindre djupa hack i. Ännu idag kan vi urskilja en del ojämnheter i slipningen, men det är inget som vi tänker överdrivet mycket på.Första strykningen med vit färg på sidor och mellan trappsteg. Vi har ett hus på 3 våningar, alltså 2 st trappor.Hörnen var jobbiga att slipa. Här är alla trappstegen tvättade och alla sidor tejpade.Detta likt de andra fotona ovan är mellan våning 1 och våning 2.Här är trappan mellan våning 2 och våning 3. Skillnaden är att det är mellanrum mellan trappstegen här och alltså en undersida på trappan som också var tvungen att slipas och målas.En liten vy av båda trapporna. Vi gillade denna slipning och höll nästan på att stanna vid en vitbetsad trappa istället. Men eftersom att vi båda var överens om hur vi ville ha det från början, så gjorde vi så som vi hade planerat från början.Vy från projektet "titt-hålet" som jag och Janne gjorde under sommarlovet- 07.Trappstegen är nu betsade 1 gång med svart bets.Vy från titt-hålet med en del av väggmålningen som jag gjorde med hjälp av projektor (även den som är i tvärtom- färger).Svarta, skithäftiga trappsteg. Sååååå nöjda. :-) Tyvärr syns det fruktansvärt fula golvet vi fortfarande har kvar på vån 2. :-)Golvet anas i vissa ljus lite brunaktig ton. Detta ger bara trappan mer karraktär. Om jag inte missminner mig så tror jag att trappstegen enbart betsades 1 gång. Detta för att vi var rädda för att vi inte skulle se ådringen om vi betsade en gång till så att säga.

Vi är jättejättenöjda med resultatet!!MEN!!!! Tänk er för när det gäller svarta eller mörka trappor eller golv överhuvudtaget. Smuts och damm syns väldigt mycket på dessa utrymmen!

Kommentarer
Postat av: sanna

svar: Hallå!

Ja det är kul att kika in och läsa vad som händer =) Ja mamma skriver en hel del, hehe.Jag vet. Jag skulle ha slutat redan för lääääängesen, men eftersom det är en sådan vana så glömmer man att det är fel. Får se och ha det som löfte att sluta innan jag fyller 25 eller något, haha.Stor Kram tillbaka =)

2008-08-24 @ 19:58:10
URL: http://metrobloggen.se/Blondi3
Postat av: Therese

Det blev riktigt, riktigt snyggt :D

2008-09-24 @ 18:18:40
URL: http://theresegoldstrand.blogg.se/
Postat av: Carro

Vad snyggt, tack för inspirationen :o)Hur gjorde ni under trappstegen i den öppna trappen. Slipade ni bort lacken där också ? Är trappstegen svarta under också ?

2008-10-15 @ 21:41:35
Postat av: Anna

Skit snygg väggmålning. Sitter just nu och funderar vad för väggmålning det ska bli på min nya turkosa vägg. Har du en mall eller bild på din väggmålning man kan använda sig av, verkligen något sånt jag är ute efter! Maila gärna till mig om du har något sånt att dela med dig av :)

2009-12-10 @ 00:17:00
Postat av: Jessica

Hej.

Vad roligt med inspiration :) Skönt att se att det finns ett slut i tunnen ;)

Hur lång tid tog det för er att bli klara?

Jätte fin trappa!

2011-02-28 @ 22:28:43
URL: http://karljohangarden.blogg.se/
Postat av: Jessica

Hej.

Vad roligt med inspiration :) Skönt att se att det finns ett slut i tunnen ;)

Hur lång tid tog det för er att bli klara?

Jätte fin trappa!

2011-02-28 @ 22:30:02
URL: http://karljohangarden.blogg.se/
Postat av: Ingela

Vad fin er trappa blev.

Jag och min sambo håller också på och renoverar vår

trappa, vi har likadan trappa som er. Har lite frågor till dig ang slipningen: använde ni nån slipmaskin och i så fall vilken?

Snyggt med svart betsade trappsteg. Blir det halt?Mvh

Ingela

2012-01-31 @ 12:40:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0