En krabba i någons fajja

Janne lyckades nästan...


På morgonpromenaden precis stod det en förskräckt herre som med ett stort löv försökte få en krabba som var uppe på stranden att komma tillbaka till vattnet. Janne som är extrem vän av djur och natur och helt orädd tog sonika krabban så som 'man ska' med nunan vänd in mot stranden och kastade den liksom bakåt/över axeln utan att titta sig om...

Där kom en ung kvinna som var ett hårsmån från att få krabban mitt i nyllet. Nu fick hon 'bara' typ ngt ben eller liknande som vidrörde hennes ena kind. Kvinnan kom i troligt chocktillstånd. Tyvärr kunde hon ingen engelska och Janne försökte för allt vad han förmådde att be om ursäkt.

Janne processar detta fortfarande. Det har gått ca 60 min sedan 'krabban i fajjan' och Janne har många 'tänk om'-situationer. 

🦀


Snabba moves

Det där med spindlar...I Härslöv, ca milen norr om Landskrona, där jag växte upp höll vi ungdomar ihop i vått och torrt. Det fanns liksom inga låsta dörrar utan vi gick in och ut till varandra. Johan var en av mina absoluta favoritkompisar. Han satt med mig och Monica på matematiken i skolan. Så mycket tyckte vi om honom. ❤️ Johan var och är fortfarande viktig. Jag kan ännu idag minnas hur glad man är i hans närhet. Han har ett väldigt smittande skratt.

Iaf. 

En gång för typ 25-30 år sedan var jag och Johan hemma hos oss på Korsvägen 3. Det var sommar och altandörr stod öppen osv. Klockan var nästan natt och Johan skulle gå hem. Det var mörkt i köket. När vi skulle passera hörde vi hur något sprang över golvet och vi trodde bums att det var en mus. 

Vi tände...

Var det en mus?


Nej! Det var ingen mus. Det var den största spindel jag skådat. På riktigt. Minst en halv meter i diameter. Kanske en meter!! 


Okej, överdrift. Men stor var den. Jag lovar.

Vi blev jätterädda och började skrika och ha oss. Idag kan man ju undra varför man gör på det viset? Hoppa runt och stressa upp varandra. Undertecknad fick ta tag i saker och ting och styra upp och när jag skulle be Johan om hjälp...


Så var Johan borta!!!

Johan, var är du?

Jag tittade runt i panik och då såg jag Johan...

Stå på en stol och hysteriskt peka på spindeln och skrika att jag skulle rädda honom!!!!!!!!!!!!


Älskade Johan, tänk att jag kom och tänka på dig idag. Bara för att jag råkade vara med om något som 'liknade' händelsen i köket på Korsvägen 3 när spindeln skrämde livet ur dig. 😂😂😂

❤️ Johan Asp ❤️

Följande hände idag:


Vi är som ni säkert vet i Thailand. I Thailand finns en lite annorlunda växt- och djurflora.

Först blev det ett himla hallå över en orm som slingrade på en palm. Så klart ska man vara försiktig. Ormen klapp en gekoödla mitt framför näsan på Konrad. 

Men iaf.

Mamma Nonne låg och solade och kände hur något 'ramlade' ner på henne. Det var bara typ fröer så det var inget konstigt alls. Men då fick Janne syn på anledningen till att det ramlade ber fröer. Ett gult huvud stack ut långt uppe i palmen. Det var en ödla. Uppskattningsvis 30 cm med svans så det var ingen jätte men ändå 'ovanlig' och så klart av intresse för oss turister. Mamma Nonne for upp ur sin solstol. Detta skulle fotas. Mamma Nonne följde varje steg som ödlan tog. Troligtvis tyckte ödlan att mamma Nonne verkade vara en kul prick så ödlan kom ner på stammen. Mamma Nonne var oerhört nöjd som fick tillfälle att fota på typ 5 cm avstånd. Mamma Nonne var i detta läge oerhört tuff och modig och tyckte att hon och ödlan kände varandra. Mamma Nonne kopplade av. Skrattade och log.


Då gjorde ödlan ett hastiskt move och hoppade ner på marken mitt framför mamma Nonne. Ödlan irrade runt hennes tassar och vet ni. Jag låg och såg på hela detta spektakel och det enda jag tänkte på var Johan! 


Mamma Nonne som har atros mer eller mindre överallt i sin kropp kom helt av sig i sin sjukdomsbild och gjorde den mest graciösa ballerinahopp jag någonsin skådat. Ena tassen lyftes upp i ett enastående perfekt sån ballerina/yoga-move. Dock med sådan hastighet att inte ens en gång ljuset hant med!


Visdomsord på och från Ven

Sista veckan på jobb åt vi hos Milan.  Milan är inte bara Guldbaggenominerad två gånger. Han är dessutom min kompis sedan 20 år tillbaka och dessutom tillika oerhört intresserad av mat.


Han startade sin lilla servering tidigare under försommaren och vi valde att käka där en kväll i mitten av juni. Uteserveringen är ljuvlig. Lite olika bord och stolar och i ena hörnet står en serveringsvagn där man hittar Milan.

På 'gården' finns också en byggnad med loppisgrejer. Om jag förstått det hela rätt går pengarna oavkortat till bra ändamål men jag är inte säker. I loppislokalen, vilket är en gammal gammal byggnad hittade jag följande små citat uppsatta på dörrfoder ovan dörrarna:


Milan Dragisic


Internationella Engelska Skolan del 2

Jag gissar och antar att samtliga läsare numera är insatta i Lgr 11 på engelska!! 😂😂😂 Översätt gärna den till mig isåfall. Äsch, skojade bara. Jag kan den hyfsat bra på svenska. Jag ser dock fram emot engelska begreppsförklaringar.


Det blev stort intresse på min blogg då jag gjorde inlägg om IES Landskrona förra gången. Då delgav jag mina anteckningar efter träffen med Principal Nilsson. Han var dessutom en av läsarna. 😃👍🏼

Iaf, jag mottog ett par 'extra' anteckningar från någon förälder dom varit och lyssnat på 4-6. Jag delger er de anteckningarna här.

Varsågoda.

Amir Alma Music skriver:

Skolskjuts? Dom har ingen möjlighet att erbjuda skolskjuts, men bor man mer än 4km ifrån skolan så får man ett jojo kort gratis. (Busshållsplats precis vid skolan) Barnen börjar cirka 09.00 lite senare än vad dom är vana vid. Specialkost low carb, laktos/gluten erbjuds men då måste man ha ett läkarintyg. Inga mobiler! Inte ens på rasten, total mobilförbud. Telefonkontakt är A och O, han anser att det kan bli stora missförstånd via mail. Skolan kommer att vara med i de flesta tävlingarna, dom satsar hårt på att ta hem segern "vi i femman" 😊 Ledighet? Policyn säger ingen ledighet, (bara läkarbesök eller något som är väldigt viktigt inom familjen) han anser att skolan är så viktig och åker man iväg på semester så blir det ogiltig frånvaro, får ett barn för hög frånvaro så kan socialtjänsten kopplas in. Men rektorn påpekade att man ska prata med han först så ska allt gå att lösa, kommunikationen mellan skolan och föräldrarna är väldigt viktig!

RSS 2.0