Då är vardagen...

igår igen...
Jag har jobbat som en galning hela veckan. Jobbat över 15 h redan. Men det blir bra extra pix till sommarens beställda resa till Thailand.
Sambon ligger med 38,8 i feber. Helt galet vilken influensa han har skaffat sig. Och honom delar jag säng med. :) :) Jag känner mig dock pigg och glad.

Jag ska till Malmö strax och lämna in min examensarbetsplan för nästa termins (som startar imorgon 18/1) D-uppsats. Jag har ju en tanke på hur jag vill ha den, så vi får väl se vad lärarna där nere tycker.

Jag håller fast vid mitt nyårslöfte. Jag tränar ganska så ofta. Så ofta att jag nu har fått ångest för att jag troligen inte hinner träna förrän söndag eller så. Jag ska ju jobba hela helgen och måste se till att få min välbehövda sömn då också. Jag hinner helt enkelt inte träna.

Felicias begravning var i förra veckan. Jag har följt hennes mamma Karros blogg varje dag. Det finns jättefina bilder från hennes begravning. Lite söta flickan.

Det är skottår i år!!! Är det inte då kvinnor får fria? :-)

Ha det gott allesammans.

Nyårslöftet!

Som många andra så är mitt nyårslöfte att jag ska börja TRÄNA!!

Imorse kl 7.30 hade jag en tid hos en personlig tränare. Vilken tid! Mitt i natten kändes det som. :-) Jag har en tendens att vända på dygnet när jag är ledig vilket jag har varit sedan fredagen den 21 dec. Med undantag för 3 pass som OV under jul och nyår.

Iaf, sagt och gjort så har jag idag tränat 3*15 på en del maskiner som enligt den personliga tränaren ska få rim och reson på min kassa hållning. :-) Just nu känner jag mig mest speedad. Känns skönt på ngt sätt, eller hur jag nu ska förklara.

Det viktigaste är nog att "komma igång" för sen ger nog det ena det andra så att säga.

2007- summering!

Innan jag i mina tankar vill gå in på år 2008, så måste jag summera 2007 för mig själv lite.

Hur kan man snabbt summera det år som gått?

För kännedom, när en lärare talar om tid, så talar vi gärna i terminer. Vi har en tendens att tro att året är uppdelat i enbart terminer. Det där med kvartal eller årstider är inte så viktigt, utan det heter mer: "jo, det hände mig också i början av denna termin", eller: "i slutet av terminen ska jag verkligen fokusera på..."


Positiva saker som hände 2007:

*Londontripp i början av VT hos ena svägerskan som bor där
*4 skiddagar i Åre (precis efter VM)
*Jag fick veta i mitten av VT att jag skulle bli moster
*Min yngsta syster flyttade till Barcelona
*Ny Londontripp över midsommar
*Jag fick nytt jobb på Hven i slutet av sommaren
*Jag var 10 dagar och semestrade i Barcelona i mitten av sommaren
*Stor renovering i hela huset (skitjobbigt, men ändå positivt). Sommarlovet och stora delar av HT.
*Rejäl viktminskning
*Blev moster till världens sötaste flicka, Edit den 18/12 kl 13.18. http://www.helsingborgslasarett.se/patienterochanhoriga/webbisar/webbisarkiv/webbisarkiv2007/20071218flickasoderstjernahansson.5.13d8f3cc116d3f5d6928000975.html

Negativa saker som hände 2007:

*Min bästa väninnas brorsdotter fick cancer (Wilms) i början av VT
*Min ägglossning fungerade inte som den skulle
*Irritation på företaget som gjorde vårt badrum (är vi för petiga eller är de för slarviga?!)
*Prinsessan Felicia (min bästa väninnas brorsdotter) gick tragiskt bort den 20/12. Hon kämpade länge och jag har läst mamma Karros blogg hela tiden. Mina tankar går till Felicia som enligt Karro somnade in och flög upp till de andra änglarna med ett stort leende på läpparna. Mina tankar går också till Karro och Mattias och till resten av släkten. http://tidigmamma.blogg.se/

Ny bloggare

Jag kom precis på att jag själv skulle kunna blogga. Jag sitter och läser alla andras ju! :-)

Så nu är jag här.

Vem är jag?

Jag heter Jenny, är 33 år ung och bosatt tillsammans med min älskade sambo Janne i Landskrona. Jag "hittade" Janne i Helsingborg och fick honom ganska så snart att se alla fördelarna med vår vackra stad. Så tro det eller ej, men han lämnade Helsingborg... för MIG!! :-)

För lite mer än 10 år sedan var jag projekthandledare över ett projekt för arbetslösa ungdomar. Det fanns en kollega till mig där som heter Joakim Wackå. Han och jag gick jättebra överens. Han satt alltid och petade på min näsa och sa att jag var den gulligaste som han visste (eller var det näsan som var liten och gullig?!) Iaf så var det Jocke som introducerade mig på internet, han som fixade min första mailadress osv. Och vet ni vad han döpte den till? Gulligajenny, så klart. :-) Sedan den dagen är det mitt nick lite överallt.

Här på bloggen vill jag dock kalla mig något annat.

Varför "Jenny vakt" då?

Sedan 1999 är jag ordningsvakt. Att vara kvinna i detta yrke är på både gott och ont. "Alla känner apan..." Jag går under namnet Jenny vakt bland folk här i stan, och ja, vad ska jag säga... det finns faktiskt situationer där jag själv presenterat mig som det för att folk ska veta vem jag är. *skratt*

När jag inte arbetar som OV är jag specialpedagog till yrket. Jag tog min lärarexamen 1997 och arbetade efter detta några år innan jag år 2003 påbörjade min specialpedagogiska påbyggnadsutbildning i Malmö. Jag läste på distans i 3 år och tog min examen i juni 2006 (60 p, eller 90 hp som det heter idag). Min fasta tjänst har jag på ett skoldaghem på högstadiet men jag har sedan i somras (HT-07) en tjänst på skolveckohemmet Hven. Kul och utvecklande arbete. Jag måste ta ett beslut till sommaren dock om var jag kommer att stanna. Antingen lämnar jag min fasta tjänst i kommunen eller så får jag en fast tjänst på Hven. Vi får se hur det går med det...

Om det nu finns någon som läser detta skräp, som har frågor eller liknande, så tvekan inte att höra av er. :-)

Välkommen till min nya blogg!

Välkommen in. Läs, kommentera... gör vad ni vill! :-)

RSS 2.0