B 12

Jag får sprutor var 8:e vecka.

Varför? Det visade sig att jag inte bara hade en brist på B12, utan extremt stor brist. Typ helt B12-fri. Och det ska man inte vara. Därför får jag hjälp.

B12 sprutan ska tas i en muskel. 


Från början fick jag den i baksidan av låret. Men syster Inger på Ven undrade vad jag sysslade med när jag började knäppa upp byxorna för att visa min bakdel för henne när hon skulle ta sprutan på mig. Fram med armen sa hon och sedan dess får jag sprutan i överarmen. 

Jag fick min dos igår. 

Jag mår bra. Jag hade ingen aning om att jag hade brist på B12. Absolut ingen som helst aning.

Tydligen kan långvarig B12- brist ha trista konsekvenser. 

 Var uppmärksam!Jag och Ronny på tur

Jag och Ronny har varit på vår andra tur. Tack vare Facebook fick jag svar på mina frågor som jag ställdes inför när jag och Ronny hade vår preimärtur.

Det var en pinal inne i mojängen som man måste ta ut för att uppsamlaren ska fungera. Men så klart! Instruktionerna visar exakt det, men jag hade ändå svårigheter att få ut grejen. 


Här är jag och Ronny iväg på vår tur. Jenny-skugga.  Min andra fråga var att Ronny stannade och jag trodde att det var batteribekymmer. Jag kom själv på vad bekymret består i. När man sätter igång maskinen ska man först trycka på en knapp och sedan trycker man in vänster hand. Jag tryckte in båda händerna, vilket man alltså inte ska göra.

Runda nr 2. Jag är så himla nöjd med vårt nya familjetillskott.

Tack Ronny för att du finns.


Promenad i vackert väder

I februari 2004 träffade jag den man som jag sedan valde att gifta mig med. I maj 2017 tog vi vårt livs första promenad tillsammans. Så klart hängde vår chef med. Han heter Konrad och fyller 8 till sommaren. ❤️


RYOBI 18V

Jag har blivit uttagen att testa RYOBI en gräsklippare. Mitt livs första test för smartson.se


Superkul!!

Instruktionsbok. Det står att man måste läsa igenom den först. Jag lyder så klart för jag vill att det ska bli rätt!


Seriöst. Tre gånger i samma stycke trycker instruktionerna på att maskinen ska användas utomhus och inte till något annat än vad den är ämnad att göra.


Jag tänker spontant att det finns en anledning till att RYOBI valt att poängtera detta inte mindre än tre gånger i samma stycke. Dock är min fantasi begränsad! Hjälp mig att tänka. Vad är det folk har försökt använda sig av sin gräsklippare om inte för att klippa gräs?

Jag och Ronny har tagit vår premiärtur tillsammans. På sidan finns det en spak som man kan reglera hur långt gräset ska/kan klippas. 1 är kort och 5 är det längsta. Det är väldigt enkelt att variera medan man använder maskinen så det är inget klabb alls. Jag körde på 2:an. Det blev jättebra.


Vilken befrielse att slippa sladd!!! Underbart.

2 st frågetecken som jag måste kolla upp!!

Plötsligt stannade Ronny och tvärvägrade. Som tur var hade jag ju läst instruktionerna och maskinen kan stanna ifall batteriet blir för varmt. Jag hade typ klippt 25 m2 när Ronny tvärvägrade. Hmm... jag stod länge (5 min) och väntade på att maskinen skulle komma igång igen men det gick inte. Jag bytte fack på batterierna och då gick det igen!

Jag hade dessutom 'uppsamlingen' kopplad så som jag i min värld trodde att den skulle vara kopplad men allt gräs sprutade utanför. Jag kollade flera gånger och vad jag kunde se var det rätt men nej, det funkade inte alls.

Jag ska be min man om hjälp när jag tar ut Ronny från förrådet nästa gång. Han 'fattar teknik' bättre än sin fru.Jordgubbs-starwarsKan man byta lite jordgubbsplantor mot en Starwars-pinal?

Min väninna Marie arbetar på ett ålderdomshem och "gamlingarna" där ville så gärna ha lite jordgubbsplantor till sin lilla odling. Jag blev jätteglad för frågan. Tänk att få vara medverkande till att en person kan få avnjuta en gubbe till midsommar! I synnerhet en äldre person. Jag tänker på "HUR" jag själv vill ha det "en dag".

Men Marie gav sig så klart inte utan "betalade i form av en "jag känner familjen Vrbanic Hansson- present".

Älskade fina Marie.

Gissa om jag har två nöjda killar i mitt hem?


Hur är dina grannar?

Jag vet inte riktigt vad jag har gjort för att förtjäna de grannar som vi har. Vi är omringade av fantastiska människor!! Gun och Göran Inge och Anita Tyra Gith och Bengt Hur bra kan man ha det egentligen? http://www.aftonbladet.se/nyheter/godanyheter/a/06PXG/vem-vill-du-nominera-till-arets-granne

Ronny, vår nya familjemedlem.

Låt mig få presentera Ronny. Ronny är vår nya familjemedlem. Han kommer dock att bo i förrådet är tanken.

Egentligen var tanken att han skulle heta Roger. Roger är ett sånt rejält namn. Robust och rejält liksom. Man kan alltid lita på en Roger. Men så heter en av mina bästa vänners man (pojkvän men det är bara en tidsfråga) Roger och jag vet inte om han hade gillat att jag döper min nya gräsklippare efter honom?

Så han får heta Ronny. Vad är det nu man brukar säga om "y"-namn?


http://www.dn.se/insidan/pojkar-som-fatt-y-namn-hamnar-oftare-i-kriminalitet/ 

Jag är iofs inte pojke, men heter ju JennY. Så en JennY och en RonnY. Jo, det får gå.

Jag har som många redan vet ett extremt stort hjärta för alla människor vilket har gjort att personer som befinner sig på "andra sidan" (läs: fel) sida lagen ofta ter sig till mig. Varför? Möjligen för att jag alltid står på RÄTT sida lagen? Eller att jag fortfarande tycker om busen som person. Inte handlingen, men personen? Jag vet faktiskt inte om sanningen ska fram. Jag har inte heller tänkt forska i det.

Sitter någon på svaret så delge gärna. 

Oavsett så har jag alltid kunnat lita på dessa personer. Som "jenny vakt" och som vanliga Jenny. Det tänker jag att jag även ska kunna göra med Ronny. 

Så återigen. Välkommen till familjen Vrbanic Hansson Ronny. Du är efterlängtad och det ska bli så kul att få lära känna dig.RSS 2.0