Fuck cancer

Himlen har fått den finaste, vackraste och mest strålande stjärna. 😢


Älskade finaste Eva. Du tappre kämpe. Du fantastiska kvinna. Mindre än två dygn innan din bortgång bad du mig att komma för att gråta ut mot DIN axel. Du ville trösta mig i mitt eget personliga elände jag just nu genomgår.

Nu kan vi inte kramas längre. Du finns inte. Iaf inte här på jorden...

❤️❤️❤️


Jenny vakts ljuvliga sommarbärs-lemonad

Här kommer mitt recept på min hemmagjorda lemonad. Den är fantastiskt god.
 

Se först och främst till så att du har alla ingredienser och 'förutsättningar' hemma. 

Du behöver: kastrull/er, saftsil (jag använder en sån duk på fyra ben), socker, bär, någon form av hålslev, natriumbensoat, steriliserade flaskor.

 
 

I Jenny vakts ljuvliga sommarbärs-lemonad är det en ljuvlig blandning av bär. Jordgubbar, röda vinbär, hallon och rabarber. Jag har haft samtliga bär i frysen och det fungerar utomordentligt.

 

Jag använde ca 2 liter bär.

 

 
 

Koka upp bären i 6 dl vatten. Låt det sedan skjuda under lock i ca 10 min.

 

 
 

Tryck bären mot kastrullens väggar. En hålslev är bäst. Jag använde en potatismosare och det fungerar ypperligt. Jag tog också en vanlig sked på några ställen.

 

 
 

Häll sedan bärsörjan ner i duken. Tryck absolut inte på bären när de ligger i silen. Då riskerar man att det trycks igenom partiklar som inte ska vara i saften. Låt det bara stå i ca 30-40 min. Jobbet gör sig själv under denna tid. 

 

 
 

Rengör kastrullen ordentligt. Mät upp den utrunna saften. Jag gissar att det är ungefär 2 liter saft. 

Häll tillbaka 'råsaften' i den rengjorda kastrullen igen. Koka upp igen tillsammans med 6 dl socker/färdig utrunnen liter saft. Eftersom att jag fick ut 2 liter, tillsatte jag alltså 12 dl socker. 

 

Låt det bara koka upp någon minut till sockret har smält. Rör hela tiden när du blandar i sockret.

 

Under tiden är det bra att hetta upp/sterilisera flaskorna som ska användas. Jag lägger flaskorna i rengjord vask och häller kokande vatten på.

 

 

Efter uppkok och sockret är det dags för skumning. Allt skum som ligger på ytan ska nu bort! Hålslev eller annan sked är ett måste. Skummet innehåller bakterier och annat som är det som lättast möglar. 

 

I min värld är detta det svåraste momentet. Varför? Jo jag är osäker på om allt skum är 'farligt skum'. Jag ska förtydliga. När du sedan häller saften på flaskor och häller snabbt genom en tratt så bildas det ju också skum. Därav är min skumningsprocess lite invecklad och inget ni behöver ta efter. Jag provocerar fram skum så att säga genom att låta saften få genom en tratt från kastrull till kastrull... Som sagt, här är jag i en utvecklingsfas och har att lära.

Efter min lilla skumningsprocedur väljer jag att tillföra Natriumbensoat för hållbarhetens skull. Ca 1 krm/liter saft.

 
 

När jag sedan tappar upp på flaskor väljer jag att lägga flaskan lite nedåt för att undvika bubbelskum när man häller för fort. Häll ända upp! Det gör att konserveringen håller bättre.

 

Blanda sedan med valfri mängd vatten och njut för fulla muggar.

 


Singapore

Bjuder på några möjligt-bilder från Singapore.


Frågor på detta?

Dyrt.
Coolt.
Extrema byggnader.
Dyrt igen.
Bra vägar.
Nya bilar.
Snyggt.
Rent och fräscht.
Kommunikation som fungerar.
Infrastruktur som är av hög klass.
Kan dricka vatten från kranen.
Som ett land i väster.


Sen uppdatering om Singapore

Singapore. Singapore. Öh, var ska jag börja?


Vi lämnade Koh Samui på förmiddagen. Vi kom till Singapore tidig eftermiddag. 

Det första som slog mig var... 

K O N T R A S T

Gillade jag det? Jag är osäker på svaret faktiskt. Jag älskar ju lunken i Thailand, Koh Samui. Hur folk gör saker i sin egen takt. Hur vägar och trottoarer är vinga och danna. När 'sisådär' är vardag och hur bra som helst. Singapore är tvärtom. 

Det är först och främst en storstad. Dessutom ett land. Märkligt. Men coolt. Ett ungt land. Singapore fyllde 52 år när vi var där. Det firades med pompa och ståt.

Vi slängde in våra väskor på rummet och sen var mamma Jenny redo att ge sig ut på stadens gator. Vi bestämde oss för att köpa hop on hop off- biljetter på de röda bussarna. Väl på plats på Orchard-street där 'allt' händer kom det inte en enda sådan buss. Inte en enda! Nu var irritationen på Max. Ingen hade ätit. Ingen hade druckit sedan innan flyget. Var f*n är buss-jä*len? 

Då kom mamma Nonne på den briljanta tanke att klockan var 18:15 och sista hop on hop off-bussen hade gått för dagen...

Mög. Tålamod Jenny. Nej i sådan läge har jag inget tålamod. Full mundering, 40 grader. Inget vatten. Vi får säga så.

Plötsligt uppenbarade sig en blå buss precis där jag stod. Night safari. Nu ska vi på Night Safari. Ingen diskussion. Men skulle vi inte dricka något? Vi får ta det sen! Pappa Stig stod och skrek att vi kommer att bli lurade. Jag och Konrad hade redan gått på. 11 dollar skulle det kosta. Perfekt.

Vi satt i chock. Var skulle denna buss ta oss? Janne sa att safari säkert innebär sightseeing och hade inget med djur att göra. Jag hade ju läst Tripadvisor och visste att Night Safari är mycket populärt. 

Biljetterna in kostade 40 dollar. De 11 dollarna var bara för bussen. 

Konrad kan ha frågat om han fick lite och dricka. Sen.

Vi kom till Night Safarin och då var vi alla på topp. På riktigt. Vi bestämde oss för att ta 'rundan' innan vi skulle äta. En timme mer eller mindre.

Megakö!! Stod säkert i kö i över en h. 


Framför oss i kön stod två kinesiska flickor i 6-årsåldern med vars en sådan Busfabriken-dricka. En sådan meterslång flaska! Med innehåll! Familjen Hansson slickade oss om munnen. I detta läge fick jag lägga band på mig för att inte försöka sno deras dricka! Vilka repressalier det skulle kunna  bli. Tur jag är vuxen och kan tygla mig själv. 😂

Efteråt åt vi indiskt. Det var jättegott. En liten portion kostade 20 dollar. Multiplicera allt med 7. Jannes öl blev en flaska vatten. Ölen skulle ha kostat 97 svenska kronor. Som sagt kontrast mot landet vi precis kom ifrån.


Oavsett vilket var detta äventyr värt både pengarna och tiden. 

Spontant är många gånger bra. Det är min devis.


Jag älskar Koh Samui

Hyfsat tydligt. Jag vet. Ville bara förtydliga ifall någon inte visste.


Eftersom att vi alltid bor på samma hotell har vi kvar ett bagage á 22 kg på hotellet. 😂 Det ligger i tryggt förvar och väntar på oss till nästa år.

Hotellet är Baan Samui. Ljuvligt, underbart, bäst!


Detta är jag och Sue. Egentligen heter hon Suwannee Wannaborworn, men hennes nickname är Sue. Jag undrar varför? 😃😂👍🏽 Sue är ljuvlig. Att hon dessutom är General Manager på hotellet och alltså chef gör ju inte saken värre. 


På kvällarna byggs denna restaurang på sanden där solstolarna står på dagarna. Hur fint kan det bli? Bästa restaurangen på hela Chaweng. Helt klart.
Towel Origami Class

Jag har gått på kurs i hur man viker handdukar till små söta djur.


Bara så att ni vet. 😃


Jag kanske skulle starta en kurs här hemma i Sverige? Undrar hur många intressenter det finns? 😂🐰🐸🦋


RSS 2.0