Besatt av lapptäcken! :-)

Jag har ju hört om det här med att blivande mammor börjar laga mat och frysa in, städa, bunkrar upp med bullbak osv. Men inte jag inte. Jag har sytt lapptäcken... :-)

ALLT började egentligen med att Anna, min syster sydde ett golv-lapptäcke till sin dotter Edit! :-) Detta blev jag extremt inspirerad av.

Det började med att jag tänkte att jag skulle göra ett till vagnen. Vi har ju köpt en svart barnvagn och jag ville ha ett snyggt lapptäcke till denna. Jag köpte några meter svart tyg samt en stump svart Marimekko Unikko (mini). Av Karen (väverskan på Ven) fick jag ta hur mycket tyg jag ville. Jag hittade ett limegrönt gammalt örngott som någon gett till Karen och tog med detta hem. Så här blev resultatet. :-)Jag satte ett svart tygstyce bakpå så att jag kan stoppa i ett vagnstäcke när det väl blir dags att ha ett varmt och gott täcke i. :-)

Nåväl, när jag var klar med detta så hade jag "blodad tand". Jag hade då hittat ett tyg med Babuschka- dockor på. Jag försökte trixa och ha mig med att göra vissa bitar större och andra mindre. Man kan säga att jag grävde in mig i ett hörn. :-) Men resultatet blev ändå rätt gulligt. De flesta tycker att detta är häftigare än det första, då det är mera färggrant. Kolla här.Här satte jag ett grönt tygstycke från IKEA som baksida. De andra färgglada bitarna är hämtade hos Karen på Ven.

Eftersom att jag ändå var i farten och jag hade mängder av tyg från Karen, samt att jag även köpt en bit "MOLN"-tyg så valde jag också att sy ett större lapptäcke att kunna ha på golvet till bebisen. Så här blev det. :-)Baksidan på detta täcke är en gammal rutig duk. :-)

Sist men inte minst började jag att sy ett grönt och brunt lapptäcke att ha som sängöverkast. Så klart tog det gröna tyget slut och affären fick inte in mer... *suck*. Då fick jag använda mig av min fantasi (dvs rådfråga min käre man). Han tyckte att jag kunde lägga in lite orange för att fortsätta 70-tals andan. Jag köpte en bit orange tyg, sprättade upp det lapptäcke som inte blev klart och satte igång med nyproduktionen. Baksidan är också orange. Sen bäddade jag och Janne bebisens säng (vi glömde lägga i kisselakanet- det får vi göra sen när bebisen väl har kommit). :-) Så här blev det. :-)Som sagt, lite amatörmässiga lapptäcken men allesammans gjorda av enorm kärlek för vårt väntade lille/ lilla underverk. :-)

40+1

Jag är inte den "böliga" eller "blödiga" typen. Som lärare/ specialpedagog har jag varit med om ett antal skolavslutningar utan att bli det minsta rörd till tårar. Visst har avslutningarna varit fina, men jag har inte gråtit eller så...

Årets sommaravslutning blev annorlunda. Först och främst så var/ är jag gravid så att det stänker om det. Kanske gjorde detta att mina hormoner dansade runt kroppen på mig. Avslutningen började med ett bildspel på alla eleverna och mina kära kolleger. Då grät jag. Efter maten var det då dags att rada upp våra kära elever för sommarceremonin med betyg och prisutdelning. Då grät jag. Efter ceremonin kom en elev fram till mig med en paket. Jag började med att öppna kortet och läsa det. Då grät jag floder. När jag sen öppnade paketet grät jag så mycket att jag fick skynda mig att kramas och sen in på toa för att rätta till sminket... Snacka om att ha blivit bölig och blödig.

Titta på texten på kortet. Jag har svårt att idag, nästan 2 veckor efter skolavslutningen hålla tillbaka tårarna. GIVETVIS av glädje. :-) TACK underbara XX och föräldrarna.
40+0

Då var det den 29 juni och bebisen beräknades komma idag. Hahahah, här har vi en bebis som tar det lugnt. Gissningsvis trivs vår Lille/Lilla Skrutten superbra i mammas mage. :-)

**Min grannes TÖRNROSA- cykel**

Jag tyckte detta var så himla gulligt att jag var tvungen att dokumentera. :-)


Vecka 37+ 5

Hur snabbt kan tiden gå? :-)

Jag tycker det var alldeles precis som vi hängde i dörrarna på Öresundskliniken och nu är vi inne i vecka 39!!!! Bilden är tagen i lördags, alltså vecka 38.


Helrenovering innebär så klart NYA dörrar

Jodå, när man renoverar så tycker Janne att man ska förnya sig med en del saker och så tycker jag att man ska förnya sig med en del andra saker. Detta resulterar i att vi har bytt ut 100% av sakerna på 2:a våningen nu i renoveringen. Janne har länge pratat om nya inomhusdörrar. Han bytte handtagen på de gamla tidigare (i höstas) men blev aldrig nöjd. Nu när det "bjöds in" att kunna förändra så ville han ha nya dörrar. Sagt och gjort så handlade vi nya dörrar samt sådana där fönster att montera i.


Jag fick välja vilken höjd fönsterna skulle sitta på. Estetiskt tyckte jag HÖGT. Meningen är inte att man ska titta in i dem (frostat glas ändå) utan meningen är att det ska komma ljus mellan rummen och ut till hallen, trapphuset mellan våra våningar. Janne började med att göra en mall i kartong som vi sedan lade direkt på dörrarna.


Så ritade jag av cirkeln.


Janne borrade ett hål i dörren för att komma ner med sticksågen.


Sågning pågår...

Så här såg det ut när sågingen var klar. Mycket smuts. Vi både dammsugade hålet och våttorkade runt om för att bli av med allt smuts.


Sen satte vi klister och satte fönstert på plats.


Så här blev resultatet.Vi har 4 dörrar på 2:a plan, så det var en del pilleri.


Rent allmänt kan jag rekommendera att göra hålet lite större än exakt så att säga. Ramen på fönstert täcker ändå.

***LUMI/ ELFA- garderob*** A- TRÄ XL i Landskrona

När vi hade städat ut i det vi kallar barnrummet var där ett "gatt" som skulle inredas till garderob. I min värld går man då till Ikea och köper en garderob som någotsånär passar in i detta utrymme. Men icke i Jannes värld. Man ska utnyttja all plats, så vi gick till förträffliga A- TRÄ XL i Landskrona och beställde exakta mått för utrymmet istället. Kosta vad det kosta vill, men nu i efterhand så håller jag med Janne. Vi har utnyttjat utrymmet till 100% och dessutom har vi nu en superstor garberob. Tack Fredrik och Mats på A-trä för all hjälp med allt.

Det är bara att inse att de män eller kvinnor som 1983 satte upp väggar och sånt i det hus vi idag bor i, antingen var påverkade av något alternativt icke byggkunniga överhuvudtaget. Väggarna är snedare än Lutande tornet i Pisa! TRO MIG!! Oavsett vilket, så har jag och Janne gjort vårt bästa när vi fixat och trixat med garderoben. Man skulle kunna tro att jag inte gjort något alls i renoveringsarbetet, men så är det inte. Det råkar bara vara så att det är JAG som gillar att dokumentera. :-)


Janne började med att loda översta hängrännan. Sen sågade han till en extra bit. Tack käre svåger Jonas för lånet av såg. :-)


Här är hängrännan, de lodade delarna samt en för lång hänggrej uppsatt för att testa. Numera är den runde hängskenan avsågad.


Här monterar Janne alla utdragbara backarna. Supersuber bra blev det.


Det svåraste momentet var när vi skulle ha upp skenan i taket. Pappa fick komma med stötterna som ni kan se på bilden.


Tro nu inte för allt i världen att det ska se ut så som på bilden I garberoben. Vi har liksom använt garderoben under tiden som förvaring av STÖK. :-)


Innan Janne satte fast skenan i taket så provade vi så att dörrarna var i lod och att de gick att föra fram och tillbak utan bekymmer. Det blev PERFEKT!!


Här sätter Janne skenan på plats.


Och så här blev resultatet. Jag ville ha vita dörra för att göra rummet så vitt som möjligt. Vi ska ju "dekorera" rummet med mysiga möbler och tavlor och så i färg. :-)


Jag är supernöjd och kan verkligen rekommendera A-trä i Landskrona.


Bebisens SKÖTBORD- fixat och trixat! :-)Jag har bara hittat ETT enda skötbord som jag verkligen ville ha, men så klart var det i FEL färg. Så vad gör man då?

Använder fantasin så klart. Hahahah

Jag köpte IKEAS skötbord som på bilden ovan, äkte dirket hem till mamma och pappa och satte mig på deras gräsmatta med min slipmus i högsta hugg och slipade ner alla delar. Detta tog 2 hela dagar i stort sätt. Sen använde jag min fantasi och betsade hej vilt alla bitarna hemma i köket medan Janne fixade och trixade med lackfärg på 2:a våningen (jag fick inte vara där då!) Janne var mycket bestämd på den punkten och jag har stora problem att inte göra något så jag fixade med skötbordet.

När Janne "kom på mig" satt jag med munskydd!! och betsade som bara den. Så här såg det ut under tiden...och då här blev resultatet. :-)PRECIS så jag ville ha det. :-)

Tror ni att bebisen blir nöjd? :-)

7/6 1- årig BRÖLLOPSDAG! :-)Idag firar jag och Janne 1- årig bröllopsdag. Vi vaknade så pass tidigt att grannarna stod och tittade konstigt på oss när vi for iväg till bageri imorse för att inhandla bullar till vår mysiga bröllopsdagsfrukost (som vi firade med grannarna MB o SB). SB hade dessutom bakat muffins. :-) Supermysigt!!

Sen kom min bästa väninna Monica och gratulerade oss med en bukett blommor. Käre nånn vad GULLIGT! :-)

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fhd.se%2Ffamilj%2Fbrollop%2F&h=7b814bad00ef816a26dcb96684e4ad56

Vi fortsatte sedan med att fixa i barnrummet. Janne monterade upp persienn, en EXPEDIT- hylla och bebissängen. Vi har dessutom köpt sådana BRIO- fötter till sängen så att sängen får lite vagga-känsla. Vi stod och tittade länge på bebisens rum och bara mös... det blev plötsligen så VERKLIGT!! Vi ska ha en bebis. SNART!! :-) Helt underbart.

Nu väntar bara vårt hus på en ENORM storstädning. Sen ska det dekoreras med lite nya tavlor osv. :-)

Till alla OROLIGA! :-)


Jag fick för en vecka sedan ett mail från min mormors väninna, en härlig dam i övre medelåldern som sitter och läser min blogg. Iaf, så skrev hon ett mail att hon var lite orolig för jag hade inte uppdaterat min blogg på ett tag.

Jag vill lugna er alla nu.

Jag och Janen har renoverat, och renoverat och så har vi renoverat lite till. ALLT tenderar att ta sån fruktansvärd tid. Allt det där småiga och pilliga. Detta har tagit min tid samt min energi. Därav inget bloggande på ett tag. Jag vill dock tala om att både jag och bebisen mår TOPPEN. :-) Även om blivande mamma Jenny är supertrött lite så där mellan varven, så har jag aldrig älskat min mage så mycket som jag gör just nu. Livet känns UNDERBART!!!! :-)

Jag får så klart frågan om "när det är dags" ganska ofta och svarar att det är den 29 juni men att jag tror att jag kommer att gå över tiden. Då har jag fått en del kommentarer om att: "det är rätt bra att ställa in sig på det". Jag förstod inte riktigt det förrän jag rådfrågade min mycket gode vän Frank idag. I min värld trodde jag att det var bättre att ställa sig in på att bebisen kom tidigt (så att allt är förberett och så) men Frank berättade varför jag får Tvärtom- kommentarer. "Fram till det beräknade datumet går tiden fort, men när man väl gått över tiden känns tiden enormt lång, kroppen mycket tyngre... osv"

TACK Frank! :-)

Jag frågade Janne igår om det är OK att vi skaffar 400 barn, så att jag kan vara gravid så många gånger. Janne tyckte inte att idén var så där överdrivet realistisk... :-)

RSS 2.0