Tand 3 och 4 och vaccin mot svininfluensa

Konrad har nu fått ännu en tand.

Tand Nr 3 tittade ut redan den 5 januari och den fjärde har varit på gång LÄNGE, typ i flera veckor. Men så igår tittade den ut. Så sött. :-)

I torsdags var jag och Janne och vaccninerade Konrad mot svininfluensan. Först kom vi in i en lokal där olika sköterskor satt och satte sprutor i olika barn lite här och var. Några barn grät och detta smittade ju av sig på andra barn. Sköterskorna hade störtkoll på allt och dirigerade mig och Janne till rätt kö (vi hade givetvis kommit in fel ingång trots att det satt en STOR lapp om vilket håll vi skulle gå). Iaf, Konrad var nog den som var lugnast i hela lokalen. Mest stressad var just då en pojke som skrek "Jag vill inte" samt Konrads pappa Janne som var helt väck. Han tyckte att förfarandet var förskräckligt. Det hade räckt med skärmar runt borden där sköterskorna satt tyckte Janne.

Konrad satt i mitt knä när han fick sprutan och sköterskan var tvungen att säga åt mig "jag har faktiskt redan tagit sprutan" för Konrad sa inte ett ljud den lille modige killen. :-)
Tankar om IVF- del 3 KONKURRENS

Jag kom att stanna i fruktdisken på City Gross då jag sprang på en gammal väninna som jag också vet har gjort ett antal Ivf. Så klart är det intressant att prata med andra likasinnade... Så började vi båda två skratta lite för oss själv då vi (mitt bland äpple och bananer) började jämföra... "jasså, du har 3 ägg nerfrysta... ja, vi har ju 4".

För visst är det så... mycket handlar om KONKURRENS!!

Låt mig förklara.

När jag var mitt uppe i nässprayningen, precis innan ÄP började jag leta och läsa bloggar om kvinnor i samma situation. Mitt i min egen oro över ALLT (*skulle det verkligen blöda?*ska det göra ont där?*är det normalt att bli så här varm osv) så började jag skriva lite inlägg till dessa kvinnor. Vi började dela med oss av varandras känslor och erfarenheter. Jag valde att mest inrikta mig på de kvinnor som låg i nära nog exakt fas med mig själv. Jag höll tummarna för kvinnor runt om i landet och de höll tummarna för mig. Jag skrev bland annat ett antal inlägg till en kvinna och tyckte att det var märkligt att hon inte svarare... eller iaf kommenterade. Jag gick ut på hennes blogg för att kontrollera om jag missat något OCH DÖM OM MIN FÖRVÅNING... hon hade raderat mina inlägg!! Varför?? Jag har ingen aning. Mitt i allt så tog jag jätteilla vid mig (löjligt!! men hormonerna gör ju att man är lite utanför sitt normala). Min känsla var att hon "stod över mig", att mina inlägg inte skulle få smutsa ner hennes fina blogg. KONKURRENS. Sen visade det sig att hon nog var inne på sin 3:e ivf eller hur det var, och det var inte förrän senare som jag förstod att vi som lyckats bli gravida på 1:a försöket inte alls får vara med i alla kvinnors "klubbar" på bloggarna. KONKURRENS. Så klart var där flera kvinnor som fortsatte att prata med mig även om jag lyckades bli gravid på vårt första försök, men den där kvinnan som jag tänker på... hmm... henne retar jag mig på fortfarande.

När det väl var dags att plocka äggen kom nästa fråga: Hur många ägg kunde de plocka på dig? KONKURRENS. Nästa fråga lyder (det bara ÄR så): Hur många ägg har ni fryst ner? KONKURRENS.

Denna fråga har ju också ställts: Varför ivf? Och då kommer allas svar. Det är fel på henne... det är fel på honom... "Det är varken fel på mig eller han". KONKURRENS.

Hahah, så mitt i allt så är vi ivf-kvinnor bannemig inte alls bättre på detta med att jämföra och se konkurrens i det vi varit med om.

Oavsett vilket så har jag ett antal kvinnor som jag fortfarande har kontakt med sedan "den tiden". Det är så mysigt att se bilder på deras barn för det känns ju lite som att man varit med från början liksom. :-)

KRAM till mina underbara medsystrar och KRAM till alla underbara människor i min närhet. 


"Jenny- vakt" is back! :-)

PREMIÄREN är avklarad. Jag har gjort mitt första OV-pass sedan september- 08, precis innan ÄP. Min ambition är precis som vanligt: Sprid kärlek och harmoni så gott det går. :-)

Jag hade en ny kollega inatt som troligen inte alls var van vid en Jenny. Men han såg ut att ha det bra, så jag hoppas att han var nöjd med natten. Hhaahah

Idag är jag MÖR!! Det känns som att jag har ont från magen och ner till hälften på låren. Det är inte alls någon skada eller så, utan det känns som den värsta träningsvärken genom tiderna. Jag har lite problem med bäcken/fogar/ländrygg/mage ännu... men SKAM DEN SOM GER SIG! :-) Jag trodde inte alls att jag skulle klara hela natten. Jag är lovad att arbeta "så länge jag kan", så jag går som "extra" på schemat för att se hur det går. Dock fixade jag hela natten galant. :-)

Vi ses i vimlet. :-)


Konrad 6 månader den 15/1

Innan jag blev mamma sa alla de "gamla" mammorna: "Ta vara på tiden, för den går så snabbt". JAJAJAJAJAJA!!! Jag ska!! Vilket tjat!!! Men helt allvarligt... VAR HAR TIDEN TAGIT VÄGEN????? Det är ju lite halvångest över hur snabbt det går. 6 månader, hallå?!?

Jag och Janne låg på torsdagskvällen och sa till varandra: "om 1 h exakt för ett halvår sedan var det ju då jag började springa på toa på natten för att jag trodde att jag var ba*sig". "Mmm, jag satt vid datorn då..." På fredagsmorgonen berättade jag för Konrad att: "för exakt ett halvår sedan förstod mamma att det var värkar och inte att mamma var nödig"... (lite senare): "För exakt ett halvår sedan väckte mamma pappa och sa att värkarna satt igång" (ännu senare): "För exakt ett halvår sedan hjälpte pappa mamma genom att trycka mig i ryggen för det var ju du Konrad som äntligen hade bestämt dig för att komma ut". Ja, så höll jag på hela dagen. Konrad såg lyckligt ovetande ut. 15.44 var ju pricken på i:et men jag höll på längre: "för exakt ett halvår sedan åkte jag rullstol. Kommer du ihåg det Janne? Då när vi skulle ner till egenvården..." :-)

Iaf, så är vår älskling 6 månader nu. Vi har haft en bjudning för kusin Edit, Konrads mostrar, mormor, morfar och gamlamormor. Av Edit fick han en snusnäsduk som Edit själv hade valt. Det visade sig dock att Edit troligtvis också ville ha en sån, för hon tog tillbaka den från en förvånad Konrad och satte den sen kring sin egen hals. Hahahah Av mormor och morfar fick han en gosenalle och gamlamormor kom med en peng och blommor. Konrads faster Lillians gratulerade också Konrad med två leksaker, en tummen-grej och en annan. Av oss fick han ett par Molo-byxor. Gamlamormor kom lite tidigare till bjudningen och TACK gode gud för det. Hon styrde upp koktiden på potatisen och vevade ihop såsen till maten. HahhahaDenna bodien fick han av sin mormor och morfar när han föddes och jag har saknat den så himla mycket så jag köpte byxorna i samma mönster istället. :-)  Man måste ju variera sig lite. :-)


Vinterkräksjukan 2010

Den är avklarad här hos oss kan meddelas. Janne började och jag hängde på efter ett par dagar. Usch, fy för. MEN min tanke var hela tiden att: HÅLL UT, DET BLIR BÄTTRE!! Och visst blev det det. Jag var på benen redan dagen efter på kvällen.

Min söta man kom hem med en överraskning i form av en ask Paradis. "Det är du värd" sa han. :-) Tack snälla Janne. Paradis är precis det man vill ha efter en kräksjuka...

Helt allvarligt var det faktiskt rätt gott. Hahahha


2009- mitt livs lyckligaste år? :-)

Jag har gått och tänkt hela dagen hur jag ska kunna summera året som har gått. Vad har hänt som är positivt och vad har hänt som är negativt?

Jag och Janne blev officiella redan i juletid- 08 om att vi var gravida. Det var ju efter KUB-testet som vi gjorde under juldagarna som vi sedan bestämde oss för att verkligen "TRO" på underverket som växte i min mage. SÅ UNDERBART!!! Hela våren känns som klippbiljett på MVC. Man var ju där för jämnan av olika anledningar. Janne var med på alla ultraljuden som vi var på. Det var ju helt sinnes, helt fantastiskt att se "pricken" (vecka 5) bli större och större och större. Så häftigt.

Positivt:
+ EXTREMT på G på jobbet. Tur att min rektor redan är hårlös, för jag lovar att han hade tappat det annars för jag stressade på honom rejält under våren. Jag ville blir klar med ALLT (kvalitetsredovisningar och andra dokument till skolverket) i god tid innan terminslutet. Men jo, jag höll måttet på jobb rätt långt in på vårterminen! HÄRLIGT! :-)
+ KONRAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15/7 kl 15.44, 4330 g och 51 lång kom han till världen. Min och Jannes efterlängtade lille bebis. JAG ÄLSKAR DIG Knut Konrad Sergio!!!! :-)
+ Renovering på 2:a plan som blev helt kanon. Jag och Janne svettades under vår-månaderna. Jag låg dessutom höggravid och spikade lister. :-)
+ 15 kg ner (23 kvar) Hahahahah
+ Janne fick nytt jobb.
+ Matti och Victoria gifte sig och genom dem fick vi nya bekanta. :-) Superkul!!! :-)
+ Alla mammor med barn jag umgås med.
+ Grannarna skaffade en ny, supergosig vovsing.
+ Alla människor som kom och besökte oss efter Konrads födelse.
+ Besöket av Jannes syster och systerdotter från London.
+ Konrads dop den 24 oktober där han fortsatte att skämmas bort. :-)
+ Mostrarna Anna och Rebecka som skämt bort Konrad på hans olika månadsdagar.Negativt:
- Året började med att jag var konstant förkyld tyckte jag. Fram till april var jag snorig och hostig i omgångar.
- Lurendrejaren som lurade oss att han arbetade för Bauhaus, fortsatte att lura andra personer i olika städer/ byar runt om Landskrona. Jag fick samtal om detta, och det gör mig fortf FÖRBANNAD att en sådan person förstör för så många.
- Min vännina C fick en supergosig son i april. Det visade sig när H var ca 3 mån att han har CF. En chock för oss alla, givetvis mest för familjen. http://hugoprinsen.blogg.se/
- EXTREM irritation på trappräckeshantverkaren som faktiskt blåste oss på 10 tusen. PERFEKT så där precis innan vi skulle ha barn liksom. FY F*N!!! (Dock fick vi tag på en annan superduktig hantverkare som fixade det till oss). MEN vi är fortf blåsta på 10 tusen...
- Irritation på golvläggaren. Hmm... Ett tag funderade jag på om det överhuvudtaget finns några SERIÖSA hantverkare??
- Ischias-jä*la skit som "förstörde" en tid för mig.
- 38 kg plus (dock värt VARENDA kilo!!) Hahhaha
- Konrads kompis Sixten fick problem med sitt hjärta och fick opereras. http://sixtenjustus.blogspot.com/ Han mår som tur är bra igen.
- Babysimmet blev inställt, vilket retar ihjäl mig för Konrad tyckte mycket om både badet och sin fröken.
- Världens finaste lurvigaste fyrbenta adoptivflickan från Irland fick tas bort i juli, en och en halv vecka innan Konrad föddes. Usch, jobbigt sånt.

RSS 2.0