Måste lära mig kunna ta kritik!

Hur lär man sig att ta kritik konstruktivt? Jag är skitkass på det. Kanske är det "en period" som jag går igenom, men så fort jag får en tillsägelse eller en gnutta kritik av något slag, så far jag i luften och blir skitsur. Som tur är, är jag aldrig sur mer än i 10 min eller så.

Underbara lilla flickan Edit

Jag skulle gissa att jag är moster till norra Europas gladaste lilla flicka. Bara jag ser henne så ler jag hur mycket som helst. När jag och Janne var i Thailand så pratade jag om henne typ varje dag. Tror någon att Anna och Jonas möjligen skulle misstycka om jag råkade kidnappa henne? :-) Jag tror så...

Detta foto har Anna på Facebook, så jag snodde det rakt av därifrån. :-) Bilden är tagen i deras fd lägenhet på Klättermusgården. Nu har familjen Hansson Söderstierna köpt hus.


Igår var det kalas hos pappa, alltså Edits morfar. Hon hade en supersöt jeansklänning som är hur fin som helst till hennes blå ögon.

JAG VILL OCKSÅ HA EN EDIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Här är min favoritbild som jag dessutom har som skärmsläckare. Det är taget på Edits dopdag den 15 mars i år, när hon inte ens var 3 mån gammal.

Är jag verkligen *rätt* för en Bostads*rätt*Palmen är hur stor som helst. Superfin i mitt tycke. Det var under den som jag och Janne gifte oss i somras.
Bilden på vårt stora fikonträd är precis vid vår trappa. Vi bor i gavelhuset ut mot Fiskargränden. Fikonträdet har gett ENORMA fikon denna sommar som har varit saftiga och goda (enligt dem som gillar fikon).
När jag och Janne köpte vår bostad för 2 år sedan var jag helt övertygad om att jag var en föreningsmänniska utan dess like. Jag är social och tycker att det är roligt att hjälpas åt, därför trodde jag att jag var den perfekta föreningsmänniskan...

Det tog inte lång tid innan jag förstod att inte alla hushåll i vår pytte-förening (9 hushåll) är lika sociala och tycker det är lika roligt att hjälpas åt. Det finns en i föreningen som har tagit till uppgift att gå runt och kontrollera vad andra har gjort och inte gjort (själv sköter inte denne person sina egna sysslor ens en gång). Jag och Janne, tilllsammans med våra goda grannar Stefan och Maria arbetar så mycket vi bara kan i våra gemensamma utrymmen. Därför blir jag så pissed när klago-personen inte gör annat än att ser alla brister, istället för att se sin egen skit. Idag fick min syster höra klago-personen ifrågasätta en exotisk kaktusväxt som vi har haft utanför vår bostad i nära exakt 2 år nu. Klago-personen frågade min syster om jag och Janne var medvetna om att den sortens kaktusväxter är enormt vass? VARFÖR ta det med min syster?!???

De flesta hushåll håller sig för sig själva. Det är rara personer som gör så gott de kan. Hushåll F och H utnyttjar dock alla gemensamma utrymmen till max. Iaf under sommarmånaderna. Det är ju så himla mysigt. :-) Hade det inte varit för klago-personen så hade denna bostadsrättsförening varit lika himmels som den ser ut att vara.Mitt ute i Glasgatan står dessa institutionsinspirerade möbler. Skit samma hur de ser ut tycker jag. Vi använder dem i stor sätt dagligen under sommarhalvåret. Kolla gärna hd.se från 080525 och läs i C-delen där det är ett stor reportage om Föreningen.

Renovering av skitful furutrappa

Jag och Janne var fullständigt allergiska mot vår furutrappa som vi hade i vår bostad. Vi lät slipa ner den och få den målad och betsad. Vi är supernöjda idag. :-)


Innan vi började med skitarbetet, kollade vi mängder av olika bloggar där privatpersoner fixat och donat med sina hem. Dels för att hitta lite idéer men också kolla vilka sorters färger, vilka penslar osv som är bäst att använda. Sen kom tanken att även vi kanske kan hjälpa någon i tankarna kring renovering och svartbetsning av trappor. Jag har allt vårt material dokumenterat, så kontakta mig ifall någon behöver hjälp och ytterligare tips. :-)Inplastat och skitigt till tusen. Men våra arbetare var mycket försiktiga och rengjorde varje dag så gott det gick.Slipning, slipning och slipning. Trappan hade 25 år på nacken och hade ett antal mer eller mindre djupa hack i. Ännu idag kan vi urskilja en del ojämnheter i slipningen, men det är inget som vi tänker överdrivet mycket på.Första strykningen med vit färg på sidor och mellan trappsteg. Vi har ett hus på 3 våningar, alltså 2 st trappor.Hörnen var jobbiga att slipa. Här är alla trappstegen tvättade och alla sidor tejpade.Detta likt de andra fotona ovan är mellan våning 1 och våning 2.Här är trappan mellan våning 2 och våning 3. Skillnaden är att det är mellanrum mellan trappstegen här och alltså en undersida på trappan som också var tvungen att slipas och målas.En liten vy av båda trapporna. Vi gillade denna slipning och höll nästan på att stanna vid en vitbetsad trappa istället. Men eftersom att vi båda var överens om hur vi ville ha det från början, så gjorde vi så som vi hade planerat från början.Vy från projektet "titt-hålet" som jag och Janne gjorde under sommarlovet- 07.Trappstegen är nu betsade 1 gång med svart bets.Vy från titt-hålet med en del av väggmålningen som jag gjorde med hjälp av projektor (även den som är i tvärtom- färger).Svarta, skithäftiga trappsteg. Sååååå nöjda. :-) Tyvärr syns det fruktansvärt fula golvet vi fortfarande har kvar på vån 2. :-)Golvet anas i vissa ljus lite brunaktig ton. Detta ger bara trappan mer karraktär. Om jag inte missminner mig så tror jag att trappstegen enbart betsades 1 gång. Detta för att vi var rädda för att vi inte skulle se ådringen om vi betsade en gång till så att säga.

Vi är jättejättenöjda med resultatet!!MEN!!!! Tänk er för när det gäller svarta eller mörka trappor eller golv överhuvudtaget. Smuts och damm syns väldigt mycket på dessa utrymmen!

Badrumsrenoveringen ----> RÄTTEGÅNG (suck)

Alltså, ni som också har hus eller bostadsrätt vet hur mycket energi man kan lägga på sin bostad... *puh* När man väl har börjat "pilla" med något, så blir det liksom som en dominoeffekt... man vill göra ALLT... gärna på samma gång. Helt galet. :-)

Vi köpte 1 juni 2006 och började med att renovera badrummet. Denna historia blev inte alls rolig för vår del. Det blev tyvärr en rättegångshärva av det hela. Jag kommer givetvis att delge er alla denna berättelse en dag när jag har energi nog att göra det. Då ska jag också publicera alla vittnesförhör och andra som blivit lurade av samma man. *suck*

Oavsett vilket så hade vi ett nytt företag inne som gjorde badrummet ännu en gång (inom 7 månader hade vi renoverat badrummet 2 ggr!!!!).

Idag är badrummet jättefräsch. Snyggt och fint, precis enligt önskemål från oss. Vägen dit har varit LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG!!! Här följer några bilder som ligger i datorn som vi tagit på det färdiga badrummet. Jag upptäckte tyvärr att bilderna är ganska så kassa. Jag ska ta lite nya bilder en dag och ersätta dessa. :-)Duschutrymmet med glasblocksvägg.
INR´s design handdukstorkar. SUPERSNYGGA!!!!Jannes lampa som han komponerat och byggt själv.


Vilken valuta är det på Ven?

"Går det att betala med svenska pengar?"

Hahah, busschauffören Magnus som dessutom är min lärarkollega på Möllebackskolan får varje sommar höra det från turister som kommer till ön.

En gång för ALLA, Ven tillhör Landskrona, 0418! :-)

Imorse när jag skulle gå på båten fanns där en medelålders kvinna (som kom i ett stort busslass) som vände sig till en för henne okänd kvinna och sa:

"Vad kostar en biljett egentligen?" (Hennes chef hade fixat biljetter till hela gänget).
Den andra kvinnan svarar:
"Jag vet inte riktigt för jag har månadskort för jag sommarjobbar på Ven"
Då utbrister den medelålderskvinnan:
"VA´?! Kan man jobba på Ven?"

Haha, dagen började bra iaf.

Nåväl, skolan är igång sedan i måndags. Jättekul!

För er som inte vet så arbetar jag som specialpedagog på Länsmansgårdens skolveckohem. Jag har min tjänst på skolan. Skolan ligger precis bredvid affären mitt på ön. Det finns ännu en skola på Ven, men det är en kommunal skola för barnen som bor på Ven.

Läs gärna mer om Skolveckohemmet. Hemsidan är under uppbyggnad och vad jag har förstått så ska den snart komma att uppdateras. Hemsidan är inte uppdaterad sedan jag började och jag är just nu inne på termin 3 här. :-) Vi prioriterar annat som sagt. :-)

http://www.mollebackskolan.se/


Fler bedragare...

Jag har valt att ta bort detta inlägg då jag inte orkar vara arg på alla dessa bedragare längre. De har sina egna samveten att brottas med och jag vill inte vara en del av dem...


Bedragaren från Landskrona

Ännu en gång målas Landskrona upp som något negativt! Denna gång handlar det om en TYP som kallar sig jurist och som har lurat människor på ALLT vad det har!! FY FAN alltså. Jag läste en blogg och blev så skitarg att jag var tvungen att skriva ett eget inlägg.

Läs gärna:

http://vixina.blogspot.com/2008/08/ny-artikel.html

Bloggen skrivs av en av de kvinnor som blivit grundlurade av denna "jurist".

Jag håller tummarna på att allt fixar sig för de som blivit lurade och att busen får det straff han förtjänar.

Var starka!!

_______________________________
10/8
Jag fick precis veta namnet på bedragaren av en av de kvinnor som blivit lurade. Fy fan ännu en gång så besviken jag blev när jag fick höra vem han var!!!!! Tänk att jag vid flertalet tillfällen (i MITT arbete) haft diskussioner med honom och behandlat denna man med respekt...

Thailand 20 juni- 4 juli 2008!


                           

På midsommarafton 20 juni åkte jag och Janne på kombinerad bröllops och fylla-år-resa. Här följer 3 mail som jag skickade hem till nära och kära under tiden.

Om någon har frågor ang Thailand i juni/juli månad så hör jättegärna av er.
__________________________________________________________________________________________

Hej ALLA.

Har kommer en halsning fran Bangkok.

Allt borjade med att flyget blev 45 min forsenat pga tekniskt fel. Janne var inte helt nojd i det laget. Nar vi val kom pa flyget satt vi dar ca 1,5 h till. Detta for att 3 personer hade checkat in och checkat in 3 vaskor och sedan inte kommit till gaten trots flera anrop. Da fick deras bagage lokaliseras och plockas fran flyget. Kare nann!! Iaf, vi kom ivag runt 16.30 och landade i Bangkok 2.30 (7.30 denna tiden).

Vi satte igang direkt med en Citytour med en massa tempel. Vi var tvungna att tacka bade armar och ben (respekten) sa det blev helt fantastiskt varmt. Tror att jag tappade 5 kg bara dar, men det at jag upp direkt jag kom till hotellet.

Idag har vi varit pa en battur pa en flod som jag redan glomt namnet pa. Det var en superhaftig tur. Helt brunt vatten dar folk badade. Supermycket fisk i vattnet som vi fick mata. Hotellet vi bor pa ar ett lyxhotell som helt sjukt ligger granne med slummen. Sa ar hela Bangkok tycks det. Mitt i slummen ligger varlens lyxigaste hus och mitt bland de lyxiga husen och templen sa ligger det ruckel. Vi var aven inne i tempel idag med en GIGANTISK Buddah byggd av 5 ton guld. Jag och Janne hant med en marknad ocksa. De tittar skramt pa mig da de ser en storvaxt kvinna. De ar inte vana, det ar bara att inse. Hade jag vagt 40 kg till hade de antagligen anvant mig som attraktion eller ngt!! :-)

Imorgon beger vi oss till Hua Hin. Det ska bli skont med lite bad och sa.

Vi hor av oss igen.
 
____________________________________________________________________________________________

Hej ALLA!

Igar kom jag och Janne till Hua Hin och rusade (bokstavligt talat) ner till stranden som ligger bara en liten bit fran vart hotell. Janne slangde ner snorkel och cyklop for har skulle det snorklas i det klarbla vattnet! Men ICKE!! Rainy saison, alltsa grumligt vatten sa man kan ens en gang inte se sina egna fotter. Kanns som lera ungefar. Naval, vi forsokte med en tur till Cha Am, men det var inte battre dar. Imorgon aker vi darfor till en o soderut som heter Koh Talu. Dar blir vi i 4 dagar och sen kommer vi tillbaka till Hua Hin.

Vi traffade pa en elefant ute pa gatan strax efter att jag har mailat forra gangen!!! :-)

Idag regnade det rejalt kan meddelas. Jag och Janne tog en promenad langst med vattnet. Vattennivan andras hela tiden (det visste vi for det har statt i alla papper), alltsa inte en ny tsunamin. Nar vattnet hade gatt ner en bit sa fanns det supermanga roliga saker att titta pa pa botten. Janne alskar ju sant. Han hittade en 8 armad blackfisk. Nar han slangde ner den i vattnet blev den sa ratt att den blackade pa sig. :-)

Vi njuter av supergod mat och varandra givetvis. Nu ska vi packa infor morgondagens resa. Det ska bli mysigt.
___________________________________________________________________________________________

Hej ALLA!

Vi ar just nu i vad Janne kallar paradiset. Vi kom hit pa fm igar. Det regnade nar vi kom och regnade hela dagen. Och da pratar vi om regn!! Kockosnotterna ramlade fran traden av blasten. Monunregnet ar ju inte sa kallt. Janne kande att han var i himmelriket. Han snorklade i korallreven och fick dessutom med mig pa en runda. jag hittade en san snacka som slar ihop nar man ar i narheten (jattemussla). Vi tog foto. Vi bor i en Bungalow precis vid stranden. Pa andra sidan var bungalow ar det djungel. Det har precis flyttat in ett gang flygande hundar i ett trad i narheten av var bungalow (gigant fladdermoss). Igar var det bara vi 2 och ett annat par pa on sa det ar helt ode. Vi har en egen strand. Helt sinnes!!!

Idag efter frukost akte vi ivag och snorklade. Fattar ni vad Janne far mig till? Men jag tyckte att det var skitkul. Vi kopte en jattdyr undervattenskamera med plats for 27 foto. Vi skulle bara ta pa det finaste, men filmen var slut inom 15 min. :-) Pa forsta stoppet simmade vi i ett jattestimm med fargglada Nemofiskar. Vi fick mata dem med banan. Vi sag ocksa havsanemoner i fantastiska farger, jattemusslor och mycket mera. Pa andra stoppet fick vi snorkla med flytvast da det var grunt och korallerna latt kan riva hal pa ens kropp. Dar fanns annu vackrare fiskar. Helt otroligt. Hur manga jattemusslor som helst. Janne hittade en tom jattesnacka (mussla) som han vande pa och under den lag 2 st sniglar i sant vackert skal. Janne fick ta dem med sig.

Vi har ocksa vandrat pa on varje dag. Idag gick vi runt en udde. Det ar nara djungeln sa man vet ju inte riktigt vad dar finns for sjur. Janne som ska undersoka allt och vander och vrider och petar pa ALLT som verkar kul hade ratt som det var en liten sot odla pa sin arm nar han var under ett gammalt torrt palmblad eller vad det nu var han undersokte. Han fangade ocska en en stor krabba. Jag ar mer som en assistent som tar foto pa allt. :-) En ny Irwing, eller vad han nu hette? :-) Glomde ocksa att skriva svaret jag fick pa om det ar OK att ta ett kvallsdopp. Guiden svarade att det inte ar att rekommendera da stingrockorna tar sig inat land vid morker. Jisses!!!!! Det ar annat an Cement (badplats i Landskrona) det!! :-)
 
 
_____________________________________________________________________________________________

Vid närmare efterfoskning så visade det sig att vattnet i hua Hin ALDRIG är så pass klart att man kan dyka och snorkla där. Detta var inte vad föräljaren på Fritidsresor sa till oss.

Hua Hin blir det aldrig mer igen, men Thailand blir det garanterat fler gånger!! Vilket land! Vilken semester!! Helt sanslöst. Vi är jättenöjda, helt klart. :-)

______________________________________________________________________________________________

På Koh Talu var vi som sagt de enda turisterna under ett antal nätter. Detta gjorde att vi hade en hel ö för oss själv!! Helt sinnes. Monsunregn och vindar nådde oss, men det var inget som störde vår idyll. :-)
En dag på stranden låg där en kokosnöt som jag och Janne fotade som två olika motiv. Jag säger inte vem som har fotat vilket foto. Vilken tycker just DU är bäst? :-)

  

Min brudbukett!
Bestående av min favoritblomma, vita liljor. Jag ville att allt skulle vara i naturfärg eftersom att både jag och Janne var klädda i naturfärger.

Jag hade alla detaljer i guld och därav fick det ligga en tunn, tunn guldtråd längst buketten.

Jättenöjd. Tack Madde och Jennie på Blomsterhörnan i Landskrona.


Vårt bröllop 080607Min älskade Janne fyllde 40 och vi bjöd 50 gäster till hans fest i Glasgatan där vi bor. Vad INGEN visste var att vi ämnade gifta oss och vi hade då gömt prästen (Ulf Abrahamsson så klart) inne hos grannarna.

Jag började med att hålla ett kortare tal, mer med förhållningsregler osv. Sedan gick jag igenom alla gästerna en och en. Som lärare vet man ju att alla har presenterats (ingen miss) och mitt tecken till prästen var att jag skulle säga: "Har jag missat någon?". Då kom prästen uttågande i hela prästdräkten och allt. Skitcoolt blev det. Eftersom att mitt ringfinger var svullet (när jag testade ringen innan på dagen) så fick jag snabbt in i vasken och spola kallt vatten på medan grannen plockat fram sitt SILICONGLIDMEDEL som hälldes på fingert. Hahahha. Jag ryckte åt mig min brudbukett och bad sedan min pappa att följa mig fram till.... palmen där Janne stid och väntade på mig tillsammans med prästen. Jag måste nu berätta att jag och Janne har ett hus (vi är 7 st hus) som delar ett stort inglasat hus (kallas Glasgatan). I Glasgatan finns exotiska växter, bla en gigantisk palm. Sen så har vi några nyfikna sköldpaddor och hela köret.

Men iaf, när pappa följde mig fram till palmen så gick jag in i min egen leende bubbla. Jag såg att mormor grät som aldrig förr, men av glädje då så klart. Efteråt har jag hört flertalet gäster grät...

Själva akten blev så himla fin och jag var så himla lycklig där jag stod tillsammans med min Janne. Fester efteråt var hur trevlig som helst. Vilken dag!!!! Hur lyckad som helst.

Min bästa väninna Monicas dotter Ida (mitt och Jannes fadderbarn) lyckades bli stucken av en fästig och utvecklade borelia, så de kom inte. Detta gjorde mig till en början panikslagen. hur ska jag kunna gifta mig utan Monica. Men sen fick jag snabbt gå in i min egen bubbla igen och bara le.

Jag är världens lyckligaste kvinna. :-)

Ystads Glasmästeri

Om någon behöver referenser från Ystads Glasmästeri så tag kontakt med mig.

MAGISTER i specialpedagogik!

Jag har icke bloggat sedan min farmor gick bort i mars månad. Det har alltså inte varit ett uppehåll pga farmors bortgång, utan för att jag helt enkelt haft "häcken full".

Jag gick upp med min D-uppsats inför 3 opponenter den 5 juni och det gick GALANT!!! Jag fick högsta betyg och jag jublade som en tonåring som precis fått sitt första betyg typ. :-)

Läs gärna den ifall du är lärare/specialpedagog och intresserad över övergångarna (transitionerna) från år 9 till gymnasiet. Min infallsvinkel har varti transitionerna från ett skoldaghem år 9.

http://dspace.mah.se/dspace/handle/2043/6264

Ge mig gärna lite feedback ifall någon pallar läsa. :-)

RSS 2.0