Julpyssel 081115. Tro det eller ej! :-)Som jag redan skrivit om så har det årliga julpysslet redan ägt rum. Jannes kollegor har skrattat gott åt Jannes historier kring mammas tomteland, som han har förevigat detta år.

Jag pysslade lite lagom iår. Satt mest och njöt av hur glad Edit var hela dagen. Hon hjälpte sin mormor, alltså min mamma, och min mormor att trycka ut degen i mandemussleformarna. Pappa grillade i värsta regnkylan. Nåväl, jag är jättenöjd och ser med glädje fram emot nästa års julpyssel. :-)

Resultatet av mina julkulor á la 80-tal. :-)Trä-änglarna med skyltar. :-) Bengt (min mosters man som råkade fylla år samma dag som vårt julpyssel) fick den ena ängeln! :-) Om han blev glad?! Hahah!

Edit i köket med sin mormor och sin gammelmormor. :-)
Så här intresserad är Janne.... Hahahah! Men vi har vant oss att inte hela jordens befolkning är lika glada för julpyssel som vi själv är. :-)Jannes dokumentation till sina kolleger av mammas tomteland 081115. :-)Ni observerar fiskedammen vá? :-)


Känner mig lättad!Jag har varit pissed på en person som lurade mig som f*n i somras. För 1 h sedan ringde personen upp mig och bad mig ännu en gång om ursäkt samt bad mig att lägga historien bakom oss. Jag kan bara säga TACK till personen! Jag känner mig lättad. ARGt är jätteTUNGT. Just nu är jag fjäderlätt! *asg* Nej, där ljög jag!

Efterlyst! 08- 702 00 90
Är det bara jag som tittar på Efterlyst?

Jag trodde i min enfald att typ 8,5 miljoner personer satt och tittade på Hasse Aro och Efterlyst varenda vecka!! Men sen så visade det sig att jag blir lite hånad på mitt jobb för att jag tittar på det... HALLÅ, är det så att det bara är jag som tittar på det eller vad är det frågan om? Är det kanske därför som Tv3 har valt att flytta dag för programmet...? För att det bara är jag som tittar på det alltså?

Förlåt KALMAR!!Fick veta igår att Kalmar hade vunnit och att det var stor festyra i hela staden. Min fråga var då: "Har de gått upp i Allsvenskan eller?".

Förlåt, men ni vet vilken dunderidiot jag är när det gäller sport. Jag hoppar över alla tidningar som är rosa (gäller även Dagens Industri). Sorry igen!! Och GRATTIS så klart till alla Kalmar- älskare! :-)

Galna familjen Hansson...
Så här ligger det till att jag är född och uppvuxen i en familj där man väldigt tydligt visar att julen är enormt viktig. Jag är uppvuxen med att allt som finns framme under januari- november åker bort och ner i kartonger för att sedan alla jultomtar ska ta plats. Mamma hade alltid ett enormt tomteland under trappan i villan i Härslöv med sådana där stora tyska tomtar som heter något särskilt som jag inte riktigt vet. Allt detta tillsammans med julpyssel, pepparkakshusbak (hemmagjort pepparkaksdeg givetvis) och mängder med glögg har ju präglat min syn på julen. För mig är julen lika viktig som för mamma.

Fråga mig inte hur, men när mamma och pappa flyttade in till Landskrona fick tidningen nys om mammas tomteland som nu flyttat ut i deras inglasade, vinterbonade uterum. De var där och fotade och hade sig för några år sedan. :-)

En kollega till mig sa för en stund sedan att hon tycker att det inte är riktigt klokt att det redan!!!!!! görs reklam om julen osv. Jag sa ingenting utan höll min åsikt för mig själv. Jag menar, hon kritiserade ju faktiskt allt vad jag tror på. Mitt sätt att se på den viktiga julen. :-) Julpyssel har familjen Hansson faktiskt på lördag. Hahah, detta är en helt underbar dag där alla syson med respektive träffas och pysslar. I år har jag köpt jättemycket som jag och Edit ska pyssla med. Mamma brukar trycka ut mandelmusslorna. Detta tillsammans med julmusik och glögg... ja, ni fattar vá?! :-)

Tyvärr har min kära man fullständig PANIK!! Han fixar inte julen och skulle helt skippa hela december månad. Men helt ärligt tror jag att jag har, med åren, lyckats att få honom att gilla julen lite iaf. När granen kommer in brukar faktiskt också han tycka att det är mysigt. :-)

Ps. Eftersom att julpysslet är redan på lördag... så kan jag sätta alla mina pengar på att tomtelandet kommer att vara uppe till dess. :-)

Jag har bestämt mig!
Jag har haft en skitjobbig höst av olika anledningar. Jag har inte direkt varit supertydlig här i min blogg, mest för att jag helt enkelt inte har orkat med alla frågor. Nu känner jag mig starkare, men är tyngd av oro (försöker dock att tänka bort det).

Nu har jag bestämt mig för att vara ärlig. Runt juletid kommer jag att låta er alla läsa min dagbok från denna höst. Jag kommer först låta mina systrar läsa igenom och sen lägger jag ut den. Så kika in runt juletid om du vill läsa. Många av er (som jag känner irl) har redan listat ut och vågar inte fråga. Var icke rädda! Ni har inget att frukta! Jag kommer inte att trilla ihop i en hög och förintas till aska. :-)

Jag har så många medsystrar med samma oro och problematik att det är helt sanslöst. Hade jag varit ärligare, hade jag kunnat få hur mycket stöd som helst. KRAM på er allesammans!

Edit- hösten 08

Som alltid när jag har en ny "favorit" på Edit så läggs hon som skrivbordunderlägg på min sida. Vilken underbar höstbild!!!!!!


RSS 2.0