Det går inte att operara bort ischiasen

Nej, det går tydligen inte. Ischiasen är mycket viktig för att man överhuvudtaget ska kunna använda benet. Så därmed var den tanken ur hjärnan...

Visste ni att ischiasen är lillfingertjock? Det visste inte jag iaf. Jag trodde att det var en smal tråd. Sladdrig och lite så, som gärna kom i kläm. Men icke! Tänk vad kiroprakorn lär mig en massa. :-)

Promenaderna (de efterlängtade) får stå till sidan ett tag till. Jag måste först bli helt återställd.

Försöker finna rutiner...

...och hur lätt är det? :-)

Konrad bestämmer just nu ALLT! :-) Och han är envis kan meddelas. Saken är den att han har föräldrar som är extremt överbeskyddande. Piper han 5 sek, så står vi båda där och knuffas och vill vara först med att trösta. Hahahah. Men jag antar att det är så "i början". :-)

Konrad är vårt ALLT. Vi har 100 frågor varje vecka till BVC och sköterskan där verkar tycka att det är bra att vi bryr oss i kubik. Vi har varit på kontroll när han var 1 v gammal och då hade han växt 2 cm och gått upp 255 g. Idag fyller han 2 veckor och vi ska på nästa kontroll imorgon.Mina ambitioner om att gå långa promenader med Konrad grusades som sagt direkt av min J*VLA ischias. Det har gjort så förbannat ont att jag inte kunnat ta mig ner på undervåningen ens en gång. Tur är att det finns en bra kiropraktor i Landskrona som nu lagt sina healande händer över min vänstra "balle" (som det heter på skånska) och jag kan numera nästan titulera mig som balettdansös. Så lätt känns det att ta mig fram jämfört med för en vecka sedan. Därmed inte sagt att jag verken går fort eller inte har ont. Han ska knäcka lite på mig på fredag och sen ska vi vänta en vecka eller en och en halv eller vad det var han sa. Jag hoppas att jag snart är så pass frisk och kry att jag med lätthet kan stoppa Konrad i vagnen och gå mina promenader längst havet (precis så som jag hade planerat i mina tankar).

**16 dagar över tiden tittade vårt UNDERVERK ut**

Det finns så mycket som jag vill skriva, men just nu är mina tankar inte riktigt HÄR. :-) Jag får be om att få återkomma med detaljerna. :-)

Jag kan iaf berätta att jag var HELT öppen när jag kom in och KONRAD föddes exakt 34 min efter att jag stapplat mig innanför dörrarna (det blev bår direkt in på förlossningen). :-)

Konrad heter vårt UNDERVERK! Han vägde 4330 g och var 51 lång. Nu njuter vi av familjelivet... :-)

http://www.helsingborgslasarett.se/patienterochanhoriga/webbisar/webbisarkiv/webbisarkiv2008/20090715pojkehanssonvrbanic.5.65ffbb35122266447de80005822.html


42+ 1 (+15) VECKA 43!!!!!!!!!

Det är jag och elefanterna... :-)Jag och Janne hade en inbokad tid på förlossningen imorse. Först fick vi lyssna på bebisens hjärtljud i en sån där apparat med gummiband om magen. Sen var det dags för läkaren att läsa av resultatet samt att göra ett ultraljud för att sedan göra en ny omgång med hjärtljudsapparaten. ALLT var sååååååååååååååå bra med bebisen. Läkaren menar att vi ger bebisen några dagar till, så nu ska jag på kontroll varannan dag vad jag förstod. INGEN igångsättning för min del då bebisen mår bra och alla ser fint ut. Jag tycker det är rätt bra. Har jag väntat 15 dagar, kan jag vänta ett tag till. :-)

Som sagt var jag ju själv 3, 5 v sen en gång för läääääängesen. :-)

42+ 0 (+14) Goda grannar

Dagen började med att jag, Janne och grannen M träffades utanför dörren. M frågade:

"Är ni på väg"?
"Jajemen", svarade jag.
"Till förlossningen?", frågade M.
"Nej, till City Gross", svarade jag! :-)

Jo så var det. Mitt projekt igår var att ta mig till City Gross på cykel för att handla mjölk. Janne följde med. Sen var jag helt slut resten av dagen.

M bjöd oss på middag på kvällen. TACKA gudarna för dessa grannar!!!


41+ 6 (+13) Engelska Wallander

Ingen bebis idag heller...! Snacka om envis. :-)

Jag och Janne har kikat på 2 engelska Wallanderfilmer. Vet ni, jag gillade dem verkligen! :-)

Filmerna är inspelade i Ystad, svenska bilar, svenska polisens uniformer, svenska... ALLT utom skådespelarnas språk. Sen måste jag ju också säga att jag trots att Rolf Lassgård är en av mina favvisar, verkligen gillar Kenneth Branagh som Wallander.

Även om jag också gillade honom i denna roll...

Harry Potter-fan som jag är. :-)


41+ 5 (+12) Karnevalståget och Cabare Mix!

Jodå, denna svenska haltade och vankade iväg för att se Karnevalståget från en vy jag typ aldrig tidigare skådat, nämligen från åskådarplatsen. Jag är ju alltid med i tåget annars... dock som ordningsvakt. Hahahah, och inget annat. :-)

Vädergudarna fanns på plats och tåget var superfint. Jag är så himla känslig för tillfället så när Cabare Mix (Landskronas egen stolthet) kom förbi och alla hurrade och applåderade kände jag hur mina tårar började komma. Av glädje och stolthet. :-)Kolla denna länk. Det är så himla härliga foton på dem. :-)

http://www.tagesnightclub.se/cabaremix/

41+ 4 (+11) MVC

Min dag började till lunch. Rätt skönt att bara vara slö hela förmiddagen. :-)

MVC- besök. Bebisen mår hur bra som helst i min mage och verkar inte ha något större intresse av att komma ut.

Jag skulle ha Karnevalat mig idag men jag fixar inte det. Det bär mig emot att säga det, men så är det! När jag reser mig från sängen måste jag stötta mig på väggen fram till toan. När jag går i trapporna måste jag tidvis gå som Edit 1,5 år. Ischiasen...! AJ!!

Det blev bilen till Anna och hennes tjejkompisar istället. Det var jättetrevligt!! :-) Jag åt kladdekaka med grädde och jordgubbar och det "vägde" upp att jag inte kunde gå på Karnevalen idag.Hmm... ser att det är hallon och inte jordgubbar på bilden...! :-)

41+ 3 (+10) Karnevalsyra i Landskrona!!

Jag tror att detta är den första karneval sedan jag blev Ordningsvakt för exakt 10 år sedan som jag INTE arbetar. Det känns... MÄRKLIGT!!

Jag och Janne ska strax spatsera runt en timme eller så. Mitt mål är egentligen ngn god mat på hemvägen! Hahahah

Är det KARNEVAL så MÅSTE man ut. Gravid i 42:a veckan eller ej! :-)Ps. Detta är INTE jag utan en extremt snygg sambadanserska. :-) Guldskorna går ju inte heller av för hackor. Normalt sätt går jag runt i sådana här skor på Karnevalen:Mina gamla Magnumkängor som blivit riktiga trotjänare. :-)


41+ 2 (+9) Ont i ischias... AJ!

Nu går jag om inget värre än en 100- åring. Jag vet ju att man kan få ont i ischias när man är gravid men jag har varit lyckligt befriad från det... fram till förra måndagen när det var beräknat att bebisen skulle komma. Nu är det ännu värre tycker jag. Jag haltar fram och vaggar värre än jag vet inte vad.

Nu tycker jag att ischias-ontet har vandrat till höften. Kanske behöver jag en ny höftkula? Möjligen en överdrift, men nu känns det ONT! AJ!!


41+ 1 (+8) MVC igen...

Ingen bebis idag heller... :-)

Jag började dagen med ett besök på MVC där det konstaterades att bebisen mår mycket bra där den är. :-) Hjärtljuden tyder på att bebisen är mycket glad och positiv. :-)

Jaha!! NÄR kommer mitt älskade barn ut så att jag kan få hålla h*n i min famn?


41+ 0 Min systers roliga klänning!

Idag har varit en spontan och rolig dag. Jag har förvisso mest i vanlig ordning legat framför fläkten i sängen... och spelat Quadra Pop. :-)

Iaf, min syster Rebecka kom på ett spontanbesök på eftermiddagen. Jag var bara tvungen att fota hennes klänning. Hahahha, jag har varit med om personer som lägger upp sina kläder med fästnålar (säkerhetsnålar) men ALDRIG med pins. :-)

Kolla här:Detta är ett foto hemma hos henne där man ser klänningen så som det är meningen att vi ska se den...När man tittar på insidan så kan man se en massa kul pins. :-)Världens bästa grannar bjöd sen på wok. Jisses, detta är paradiset. Jag bara sitter och glor och får allt serverat. :-) Hahah, hur ska det bli sen som "icke-gravid"? :-)

När maten var avklarad kom Pernilla och Åsa på spontanbesök. Vilken rolig måndag. :-)

40+ 6 Positiv och glad men lyckades göra en MYCKET dum sak! Skäller på mig själv!

Snart 1 v över tiden och vår bebis gör inga större ansatser att komma ut. :-)

Jag vaknade glad som en speleman och mitt humör har hållt i sig. Jag har städat lite men vilat mycket idag, fikat med grannarna och nu har vi precis ätit.

Precis flyttade jag bort symaskinen från bordet då jag inte orkar sy mer och vet ni vad jag hittade då? F*N --- J*VLA--- SKIT!!!!!!!!! Jag har repat Bruno Mathson- bordet! FATTA!! Inte lönt att Janne skäller på mig, för jag skäller mera på mig själv.

Men men... det är "bara" ett bord. Förvisso det gigantiska konferansbordet... men ändå...


40+5 Hundrädd? Terapihunden Trisha

Allt började den 1 september 2007. Våra grannar adopterade då en lurvig 4- bent flicka från Irland genom en organisation här i Sverige. Sagt och gjort flyttade en Greyhoundflicka med okänd historia in hos våra grannar och in i våra hjärtan. Trisha var en korning mellan Greyhound och något mer pälsigt och därför var Trisha mer hårig än en "vanlig" Greyhound.

Jag har ju aldrig varit överdrivet glad för hundar utan brukar hålla mig på avstånd. Denna vovvsing blev det dock annorlunda med. Vovven var liksom så himla mild och go. Inte stressad och stirrig och sånt som kan få oss hundrädda att bli skrämda. Hon bara fanns liksom. Jag var inte alls rädd för henne!! Både jag och Janne hoppade in som stand-in på kisserunderna när matte och husse arbetade. Jag lärde mig mycket "hundvett" genom Trisha.

Det finns 100 historier att berätta om Trisha. 99 av dessa är fantastiskt roliga, men den 100:e är fruktansvärt tragisk.

Det visade sig att Trisha troligtvis var mycket äldre än vad man från början trodde. Matte och husse tog henne för ett antal veckor sedan till veterinär där det visade sig att vovvisen var äldre än vad de troode och att hon hade smärtor i ryggen. Detta gjorde att hon sattes på en hög dos medicin. Trisha blev sig inte lik igen. Hon var trött, orkade inte gå ut, ville inte dricka osv. Som tur är har vovvisen världens bästa matte som tänkte mer på Trisha än på sig själv och matte och husse bestämde sig därför att inte låta Trisha lida mer än nödvändigt.

Hon togs bort idag, lördagen den 4 juli kl 11.20.

Sov så gott älskade Trisha. Ha det så bra bland de andra hundarna i hundhimlen. Hälsa till Tora!! KRAM


Tack alla sööööööööööta...

bloggvänner för alla fina inlägg. Ni är så himla söta och gulliga. TACK!! :-) Denna GIGANTISKA blomma är till er. :-)


40+4 Apelsinjouice

Dagen började med att jag nära nog svepte 2 liter apelsinjouice i ett svep. Efter det hade jag hur mycket energi som helst tyckte jag. Jag och Janne for till Hbg och inhandlade lite smått och gott som behövs. Sen var det besök hos A o H som köpt typ ett hus där rummen aldrig tar slut!! Efter det var det besök hos världens bästa Edit. När vi väl kom hem satte jag och Janne oss på terassen i flera timmar och bara pratade... om allt. Grannen kom in med lite godis till mig. TACK! :-) Så BRA jag har det!! :-)

 

Helt sinnes, men nu när jag sitter och tittar på denna bild, så drar det av SUG och begär i hela munnen på mig. :-) Hahahah

40+3 Extremt trött

Vaknade i vanlig ordning kring 7.45. Jag sover verkligen gott med mängder av kuddar som jag bulsar upp runt mig. Iaf, så låg jag där i sängen och kunde inte röra mig. Jo rent fysiologiskt kunde jag så klart röra mig, men jag hade ingen energi liksom. Jag bara låg där. När klockan var 12 fick jag dock ta tag i mitt liv och resa mig upp. Jag var då så hungrig att jag nästan mådde illa. Sen väntade ett isbad på terassen som Janne fixade... Jag har verkligen världens bästa man!!!! :-) Men jisses vad jag är TRÖTT!!!!


40+2 MVC och Jordgubbsplock

Ingen bebis idag heller. Dagen började med ett trevligt sms från ett par som fick en supersöt flicka på morgonen. GRATTIS E o J!! :-)

Sen var det dags för MVC besök. Det gick jättebra. Bebisens hjärtljud var 150 idag. Mitt blodtryck var också bra.

Sedan fortsatte färden till mamma och sedan till Vadensjö för att plocka jordgubbar. Jag tycker att det är så himla roligt att plocka saker, jag vet inte varför. :) Mamam plockade 17 liter på samma tid som jag plockade 5!!!!!!!!!!!!! Jag fick dock 2 av hennes. Så 7 liter jordgubbar rätt in i frysen. Jag var som en urlakad sill när jag kom hem, så mycket mer än så blev inte gjort.

MUMS, vad det är gott med jordgubbar!! :)


RSS 2.0