ORDNINGSVAKT med äggstockar!

Alltså,
jag jobbar ju alltid och har liksom ingen erfarenhet av sjukskrivning osv.

Nu bestämde jag mig dock inför helgens bravader (2 st 8 h OV- pass på §3 i Landskrona) att helt enkelt VILA (jodå, jag kan faktiskt stava till det ordet). Vila eller sjukskriven?! Skit samma, jag vet bara att med medicinerna jag trycker i mig och med sprutorna jag tar en gång om dagen, så bör jag ta det easy på kvällarna och inte utsätta mig för 100 adrenalinkickar och eventuella handgemäng (sånt man får räkna med som sagt).

MEN så är det ju så att SUPRECUR inte är en medicin som är direkt känd i OV- kretsar, vilket har skapat en del förvirring. Hur vi än vrider och vänder på det hela så SAKNAR faktiskt de flesta ORDNINGSVAKTER äggstockar!!!!!


Jag gjorde iaf valet att stanna hemma (jag och mina äggstockar) och tog en lugn helg med ett antal Päroncider 4,5:or. Hur gott som helst!!! En kall Päroncider, och jag är i himmelriket.

Nalkande rättegång... 24 oktober...

Fick brev från vår advokat i förrgår. Bauhaus vill ha med "bedragarens" vittnesmål i bevisningen!!!! Herre gud! Då menade vår advokat att ska "bedragarens" vittnesmål upp, så kan han ju likabra komma personligen och ålägga sitt vittnesmål i rättegången. TYVÄRR så går det inte att få tag på mannen. *suck* Som sagt, där ser ni!

Om jag har förstått hela denna soppa rätt, så började det med att vi helt sonika har stämt BAUHAUS då vi blivit enormt grundlurade av en medarbetare som arbetade på Kakelavdelningen. Bauhaus stämde i sin ordning denne mannen. Ett antal dagar har varit utsatta för rättegång mellan Bauhaus och "bedragaren", men "bedragaren" har valt att inte komma dit.

Vi får väl se hur det blir den 24 oktober.

Till alla er andra som blivit lurade av denne medarbetare på Bauhaus i Löddeköpingen (vi är 2 st som har polisanmält) så kan jag rekommendera att ni också tar kontakt med polisen. När "bedragaren" gjorde sitt arbetet här hos oss, så ringde hans telefon HELA tiden. Jag vet att han samtidigt höll på med en tvättstuga någonstans här runt omkring. Grejen är den att när vårt golv revs ut 7 mån efter att "bedragaren" varit i farten hos oss, så fanns det fukt under golvet. Han hade alltså inte täckt golvet på det sätt som man ska (golvbrunsmanchetter osv). Jag är rädd att det finns MÅNGA fler som har blivit lurade och tror att de har gjort en "godkänd" renovering, men så visar det sig sedan att det är enbart buffel och båg. STÅ PÅ ER!!!! Det blir dyrare och dyrare att göra om renoveringen ju längre tiden går.


Sovit 11 h och fortfarande trött!- SUPRECUR?

 

ALLVAR!! Jag har precis vaknat (och då vaknade jag för att Janne satte sig upp i sängen och sa att han skulle ner och fixa frukost). Jag hade nog sovit ännu annars. Kan det vara nässprayen SUPRECUR som gör det? Har någon erfarenhet av denna spray och dess olika sätt att påverka så kontakta gärna mig.

1 h efteråt...
När jag väl kom ner till frukosten så stod Janne där och höll ut stolen för mig. Jag var nu tvungen att tänka... vilken datum är det idag? Den 21 september... hmmm... nej, inget speciellt idag. Därefter lyfter jag på servetten som ligger på tallriken och där ligger ett rött hjärta (utklippt från en sån röd gummibandsmapp). Hur sött var inte det? Herre gud, jag måste ha världens gulligaste man. :-)  

 

Försäkringar + orange kuvert = GREKISKA!!


Idag hade jag en avtalad försäkringsrådgivng med Fredrik på FOLKSAM i Landskrona. Han började att fråga vilka försäkringar jag har idag (jag berättade vilka) och så undrade han vilket prisbasbelopp de låg på. VAD?! Snälla, vad är ett prisbasbelopp? Jo, då var det något som bestäms och som just nu ligger på 41 tusen eller hur det vad.

Varför kan det inte vara så att det enbart finns
1. Hemförsäkring
2. Olycksfall
3. Sjukförsäkring
4. Livförsäkring

Nej, då ska det klabbas till den milda grad att man kan tilläggsförsäkra sig i olika kolumner -"Är du med mig Jenny?" (såg antagligen ut som ett livs levande frågetecken). NEJ!!! Jag var inte alls med. "Då kan du flytta över dina IP- pengar till kapital*bla*bla"... Är du med mig Jenny?"

Som tur är, är Fredrik typ landets sötaste och raraste försäkringsman så han fixade till och beställde lite koder till oranga kuvertet och slutligen berättade att 5 av 10 brukar sitta och se ut som om de sitter på en föreläsning på grekiska.

TACK Fredrik!! Jag satt med en känsla av totalt misslyckande. JAG ÄR TRÖG och OKUNNIG och ALLT SÅNT!! För mig är tyvärr sådant rena rama grekiskan. Jag skulle gärna vilja vara superduktig på området, men tyvärr fattas nog något (tror kanske mest att det är intresse eller hur jag ska förklara). Det känns som att jag är MER intresserad av datorspel,wii eller andra sällskapsspel trots att det faktiskt (sorry grannarna) är något av det mest ointressantaste jag vet. (Luffarschack kan jag tidvis tycka är rätt kul!!). :-)

Jackan för liten

Nu till deprimerande information.

Jag har inte använt fodret i min ordningsvaktsuniform sedan i våras. Jag behövde det nu i helgen med tanke på att det nästan var 100 grader kallt (minst!). Tyvärr så upptäckte jag att någon verkade ha sytt in innerfodret typ 5 cm på varje sida, ELLER?!

Iaf, jag är i chock. Jag måste verkligen ta tag i Viktväktarna igen innan det går käpp rätt åt h*lvete!!

Jä*la skit att det ska vara så lätt att gå upp i vikt. Jag tror bestämt att jag är en av världens bästa på att gå upp i vikt. Jag vill inte vara SÅ bra på det! *suck*


Tupperware - återvinning!


Nu har det gått långt!! Jag har blivit så seriös att jag ska ha ett eget Tupperware-party i nästa vecka. :-) Hur många vuxenpoäng är inte det? :-)

Nu till nästa del om Tupperware. Mamma (som ideligen handlar nytt på Tupperware) hade rensat "lite" i skåpen där hemma. Hon samlade allt sitt överblivna på 2 STORA bord (staplat på varandra). Ni inser att det var MÄÄÄÄÄÄNGDER som hon rensat ut.

Iaf, så kallades alla töserna Hansson på familjesammanträdande under helgen. Vi töser gick sedan loss med sådan fart på Tupperware-sakerna att vi rensade dessa 2 bord på mindre än 5 min. Då var alla överrens att "om du tar den, så tar jag den och så kan ju...". Alla var supernöjda, ALLA utom Janne. "Var fan ska vi ha alla sakerna? Du har ju redan en gigantisk kartong på vinden med mängder av Tupperware som vi fortfarande inte fått in i skåpen".

Hahah, men visst är det helt fantastiskt!! Jag kommer troligen aldrig att använda sakerna. Och det mest roliga i det hela är att nästa gång är det säkert jag som rensar ur och kallar på familjesammanträdande. Då kommer systrarna och mamma, och gissa om vissa saker av hennes gamla, kommer tillbaka till hennes skåp. Gången därpå är det min syster som har rensat ut, och då är det jag som samlar på mig mina gamla prylar och tar hem dem till oss igen.

Snacka om återvinning!! :-)

Har någon koll på Thailand i juni månad?

Jag och Janne har pratat om att ta västkusten i Thailand sommaren -09. Jag har läst lite hit och dit om att regnet först når västkusten och att östkusten är "bättre" om man inte vill ha regn. Vi har ju redan varit i monsunregn denna sommar (Bankok, Cha Am, Hua Hin, Koh Talu) och det brydde vi oss inte alls om. Skit samma. Vi hade supermysigt.

Vi fick höra att Phuket ska vara supermysigt och jättevackert även under regnperioden. När jag nu har läst lite från backpackers, så verkar Katon inte vara så bra att åka till pga vindar och strömmar. VAR exakt ska man åka (vill gärna vara nära Phuket, Phi Phi osv). Har någon koll?

Glömde skriva att det är viktigt att vi ska kunna snorkla! :-) Hua Hin och Cha Am var ju inga höjdare med tanke på att vattnet inte är klart.

Tacksam för svar.


080909

Idag skulle min gamlamormor ha fyllt 99 år. Det är ändå skitcoolt att vara född 090909. Min gamlamormor dog 1993 eller 94 (herre gud vad skämmigt att inte minnas!!), men varje XX0909 så tänker jag på henne.

Om 1 år idag kommer någon att födas på dagen 090909, alltså på min gamlamormors 100- årsdag. :-)

Landskrona BoIS
Hur hamnade jag, Jenny Katrin Hansson Vrbanic av alla människor på Landskrona IP denna kväll?

Jo, samordnaren för ordningsvakterna på Idrottsplatsen fick för sig att jag skulle vikariera för någon på fotbollen ikväll. Jag sa som det var, att skulle jag jobba så fick dom hämta mig. 5 min senare står en POLISBIL och väntar på mig. :-) Herre gud. :-) När jag väl kommer till IP får jag veta att jag ska vakta VIP-rummet. - "Och vad är det då?" undrar ju givetvis jag. Det visade sig att mitt på sittplatsläktaren finns ett rum där enbart folk med ett viss passeringspass får komma. DÄR stod jag och kontrollerade dessa pass under 2 halvlekar. :-) Hahah, socialt och trevligt. Jag fick så klart skjuts hem också... av två andra poliser. :-) Bara inte folk på Fiskargränden börjar tro att jag är en buse... :-)

Skit samma,
nu till det väsentliga! Helt sanslöst vad många regler det finns i denna sport. "Det räcker att motståndaren nuddar vid...", "målvakten får inte ta i bollen vid en avsedd tillbakapassning från en i samma lag"... Jag har under kvällen förstått att det finns mängder av regler. Så klart började ju mitt pedagogiska huvud att arbeta. VEM bestämmer om man nuddar eller inte? Kanske är sparken hårdare än en nuddning! Vem bestämmer om tillbakapassningen var avsedd eller inte? Kanske är det inte med avsikt som den sparkas tillbaka? Kollas sånt, eller fattar alla ändå?

Nej, det är nog som min rektor Janne säger: Jag är en fullständig IDIOT när det gäller sport.

Men jag är rätt stolt ändå. :-)

RSS 2.0