Ven börjar leva igen

Sedan oktober i fjol på ett ungefär har vi inte varit många "utom-bys" som pendlat till och från Ven. Turisterna försvinner bums när säsongen är över.

Nu är säsongen tillbaka kan meddelas. Alla konferenser, skolresor, lägerskolor, föreningar osv osv trängs nu med oss stackare som har vant oss att ha flera säten för oss själva på båten. :-) Men det är fakitskt mysigt att se hur ön lever under vår/sommarsäsongen. Så VÄLKOMNA till Ven allesammans. :-)

Ps. Vi pratar svenska och det är svensk valuta på Ven.

Rädda Selma från EU-imperialismen


Sista ultraljudet 6 maj- 09

I onsdags var jag och Janne på sista inbokade ultraljudet på MVC och vi fick se världens goaste kinder på bebisen. Så himla underbart. Vi var helt lyriska. Det första som slog mig var att bebisen var lik Edit (alltså en flicka) och Janne tyckte motsatsen. Detta förvirrade mig enormt då jag hela tiden varit jättesäker på att det är en pojke och Janne på att det är en flicka. "Någon av er kommer ju att ha rätt", sa ultraljudsdamen vid förra ultraljudet. :-) Skit samma, bara bebisen mår bra och är frisk och kry.

Om bebisen kommer när den är uträknad att göra (29 juni) kommer den att väga ca 3,5- 3-6 kg fick vi också veta. Tydligen en "medelbebis". I onsdags vägde den 2066 g och beräknas gå upp ca 200 g/v de sista veckorna.


Rå om varandra...

Tro det eller ej... följande hände i helgen:

Jag och Janne håller som bekant på med det sista i renoveringen på 2:a plan. Allt det där småttiga som bara måste göras för helhetens skull. Allt är rörigt och känns allmänt jobbigt. Som tur var så hade världens bästa grannar bjudit in oss på middag på kvällen, så vi behövde icke bry oss om matlagning.

Nåväl, efter att ha hållt på oavbrutet i flera timmar bestämde vi oss för att sätta oss på terassen ett tag. Vi satt där och njöt av kvällssolen. HÄRLIGT!! Då såg jag att Janne hade torrsprickor under sina hälar. Jag fick tag i en fotfil och gick loss på hans hälar. Dessa blev mycket fina. Jag kommer ju aldrig att glömma Thailändskorna som filade och putsade på hans fötter i Hua Hin. Hahah, en underbar syn. :-) Oavsett vilket, så när jag väl var klar, så kände jag också för en liten behandling. Påpekas bör är att jag på inte alls har problem att röra andras fötter, medan Janne är min totala motsats. MEN Janne övervann sin rädsla och började fila han med. Så nu sitter vi här med mysiga, lena hälar ska ni veta. :-)

Stor and Resa Svensk Fotfil in colors Lingonberry, Snow and Sea

Föräldrautbildning på MVC

1, 8 och 15 april var jag och Janne på föräldrautbildningen för oss juni-föräldrar som MVC erbjuder.

Tillsammans med ett antal andra par gick vi igenom allt från olika ställningar att föda på, smärtlindringar, komplikationer. Vid sista tillfället delades mammorna och papporna. Mammorna fick gå igenom amning och preventivmedel efter födsel och papporna fick sitta tillsammans i en diskussionsgrupp med en inhyrd duktig pappa-gruppslärare. Det var tre tillfällen som jag absolut inte skulle vilja vara utan. Dels så gillar jag ju utbildningar, och sen så gillade jag gruppen. :-)

Jag vet inte om jag berättat det mer (än för min dagbok om hela IVF- grejen) att vi fått bytat datum redan i vecka 18. Vi blev bakåtskickade från den 2 juli, till den 29 juni. Oavsett NÄR bebisen tänker komma, så är den jätte JÄTTE välkommen. :-)


PREMIÄRGRILL med ny WEBER- grill

Jisses vad tiden den går.

Vi är nu på sluttampen i vår renovering och nu är det mest sånt där småttigt som ska göras, men också det som är mest pilligt och som tar mest tid. Men men... vi lät bli klara... någongång. :-)

Oavsett vilket så var vi på Bauhaus igår och shoppade en bänkskiva till Jannes hemmafixeri i form av en Mediabänk som troligtvis kommer att bli skitbra. Mitt i detta så sprang jag på en grill som jag såååååå gärna ville ha. Janne var också trött på vår gamla, så sagt och gjort så kom vi hem med en styck Weber- klotgrill.

Nu har vi precis haft vår premiär, jag och Janne. Så hiiiiimla mysigt var det. Skitgott också för den delen... samt KALLT blev det så Janne hämtade vars en filt och det var jättemysigt.weber

RSS 2.0