**Första sparken... ett par REJÄLA sådana...**Många har frågat mig om jag känt bebisen sparka så där rejält. Men nej, jag har inte alls känt så, mest bara fladder, lite halvsmå kickar. Jag har varit lite nervös för att inte få uppleva de där sparkarna. Jag vill ju så gärna! :-)

Men så i söndags kväll låg jag i soffan och kände plötsligen en spark i min vänstra sida. Jag kom helt av mig från Beck-filmen som jag och Janne tittade på. Jag la handen på stället där sparken kom och fick en till. Jag blev så himla rädd att jag drog handen till mig. Janne kände också och det tog inte 10 sekunder förrän nästa spark kom. Vi var helt paralyserade, jag och Janne. :-) Vilken känsla! Vilken lycka!! :-)

Alltså, söndagen den 22 mars, kl 21.42 är historisk hos Familjen Hansson Vrbanic. :-)

Första bilstolen


Nu är första bilstolen inhandlad idag. Helgrå valde vi. Det kan ju passa både könen eller hur? Inte riktigt den på bilden, men iaf.

Tänk er att jag hade blivit den person som jag för typ 1 år sedan inte hade umgåts med mer än 10 min. Just nu VILL JAG BARA prata om barn, graviditet, barnsaker, barnsäkerhet... you name it. :-) Skittråkig är jag.


David Batra & Robin Paulssons SkåneturnéSå klart var detta givninga julklappar till hela familjen Hansson som under gårdagen travade till Landskrona teater med vars en näsduk i fickan för att tårka tårarna efter skrattsalvorna.

Eftersom att jag var på Johan Glans (som jag bara ÄLSKAR) förra våren i Hbg hade jag inga större förväntningar på Batra&Robin. Men jag blev lyckligt överraskad. Jag skrattade så näsduken i fickan blev flitigt använd. Min man är en stor fan av Batra och tyckte att denna föreställning var bättre än Glans förra våren. Men där kära vänner, delar jag och min man åsikt... :-)

Melodifestivalen

melodifestivalen_logotyp_s


Min yngsta syster sa igår: "Jag tycker det är konstigt att du inte bloggat om Melodifestivalen". Jag undrade så klart varför?! "För att du är värsta Melodifestivalsfreaket" svarade hon då!

Är jag?

Oavsett vilket så skulle jag förvisso aldrig i livet missa ett avsnitt. :-) Jag hejade på Malena som vann så allt har ju varit frid och fröjd för min del.

Men sen så kommer det ju till den stora festivalen. Hur vi än vrider och vänder på sanningen så är den ju faktiskt så att grannländer tenderar att rösta på varandra. Detta gick ju an för 10 år sedan när det "bara" var en 20 bidrag i leken och typ 5 av dessa låg nära Sverige (alltså chans för många 12:or). Nu röstar ju alla grannländer till Ryssland på varandra. Forna Joguslavien på varandra. Mitteauropa på varandra osv.

Oavsett vilket, även om det skär i hjärtat att Sverige på sin höjd får en 5:a från Bosnien eller en 7:a från Lettland, så ur ett historiskt perspektiv är det ju helt och hållet UNDERBART att alla dessa grannländer kan se charmen med varandra efter alla krig de har utövat mot varandra att jag helt och hållet SKITER i att Sverige möjligen borde fått fler 12:or!!

Mina vigselringar...

...hänger from IDAG 090313 i min guldkedja kring halsen tillsammans med "bolan" eller "änglapinglan" som det också kallas.

Tom igår kunde jag ha mina ringar på mig, men idag är det totalt kört!!! Mitt finger, eller mina fingrar är för svullna. Jag har ändå varit förvånad LÄNGE över att jag kunnat bära ringarna (har ju gått upp en del) men jag har lyckats tills idag.

Oj, vad det känns naket på mitt finger.


**Pliktverket- Brev från ÖB Håkan Syrén**

Överbefälhavare Håkan Syrén.

Nähä,
då är man inte längre behövd!

Som de flesta i min bekantskapskrets redan vet så gjorde jag ju lumpen för ett antal år sedan (rätt längesedan nu- OJOJ vad gammal jag plötsligen kände mig). Jag krigsplacerades... men...

Överbefälhavaren Håkan Syrén skrev ett sött litet brev till mig igår och tackade för mina insatser inom försvaret.

"Som du säkerligen känner till så upphörde din tjänstgöringsskydlighet inom Försvarsmakten vid årsskiftet. Oftast är skälet till detta att du har fyllt 47 år under det gågna året eller att du inte har ianspråkstagits unedr de senaste 10 åren". Det SISTNÄMNDA gäller för min del!!!!!!!!!!

Men Håkan Syrén påpekar dock att jag till och med med året då jag fyller 70 år, är totalförsvarspliktig vilket innebär att jag kan kallas in till tjänstgöring inom det civila försvaret.

Okej,
tack själv Håkan Syrén! :-)

**Renovering på gång igen**

Då var jag och Janne igång igen med renovering på våning 2.

Kommer jag att orka detta? JAAAAAAAAAAAAAA! Vi gör ju ett barnrum. :-) Mer om renoveringen kommer. Just nu vill jag bara titta på film och äta lösgodis. :-)

Hotellnatt på Kärnan i Helsingborg

Hotel Kärnan

Snacka om bortskämda...

Jannes syster jobbar på Hotell Kärnan och hon gav oss en natt på hotellet. Hur gulligt var inte det? :-) Jag ÄLSKAR ju hotellfrukostar, så ni kan ju bara tänka er hur lycklig jag var. :-)

Vi började fredagskvällen med att gå på bio. Män som hatar kvinnor. Helt ärligt, när jag såg bilderna på Noomi som spelar Lisbeth, så tyckte jag att Noomi är alldeles för snygg för den bild jag haft i min hjärna när jag läst böckerna. MEN när jag såg filmen tyckte jag att hon var klockren. Hon har fått in hela minspelet, hela Lisbeths karaktär SUPERBRA!! 2 h och 32 min bara precis flög iväg!! Dock sa jag till Janne att han måst läsa de 2 nästkommande böckerna, för hur bra filmen än var, så är ju böckerna mycket, mycket mer detaljerade.

På hotellet valde Janne att bubbla i bubbelbadkaret (tydligen förbjudet för gravida kvinnor- vilket jag totalt har missat under alla mina besök på Karlslundsbadet). Jag håller mig numera borta från bubbel... :-)

Sen var det sängen. En sån med höj och sänkbar för huvud och ben. Som sagt... LYX! :-)

Jag somnade dock som en stock och vaknade lagom till väckarklockan på morgonen och ett sms från svägerskan där det stod: Jag är i frukosten. KOM NU!!!! :-) Jag kom som en projektil så klart. :-)

Underbart och lyxigt. TACK LILLIAN!!!

Barnvagn beställd

Teutonia Spirit S3 Pushchair - 50 Wheels 3320 Brown


Vilken känsla alltså. Jag och Janne var på Babyland igår och pekade och pillade och petade på vagnen som vi redan sedan länge bestämt oss för. Vi fastnade för 3-hjulingen redan från början med tanke på att min syster har en Urban Jungle till Edit. Men så ville vi ha en som är vändbar, och genom andra blivande föräldrar fick vi vetskap om denna vändbara 3- hjuling. Vi fastnade direkt.

Igår BESTÄLLDE vi den. :-)

Vilken känsla alltså.

Oavsett vilket så är det alltså en Teutonia Spirit S3 i svart som är beställd. Den passar mig och Janne perfekt. Dessutom så har jag googlat om denna modell och den verkar vara superbra och fyller sin funktion. Den är ju vändbar vilket är en fördel när barnet är litet. Vi känner oss jättenöjda!! :-)

Jag har sådana sprittande känslor i hela kroppen. Jag vill bara ropa och hoppa runt, men det hade antagligen sett jättekonstigt ut om jag hade gjort det... :-)

RSS 2.0